Пилатес в движение?!

Нещо такова и не съвсем
Пилатес в движение?!

Не, това не е нов фитнес тренд, но не е изключено да се превърне скоро в такъв. Създателка на въпросната концепция е американката Брук Силър, която от 1994 година преподава пилатес. Брук е абсолютно убедена, че човек може да практикува програмата на Джоузеф Пилатес дори в движение, както прави самата тя.

Вместо да говори по телефона, сутрин, на път за работа, мис Силър изпълнява различни движения, с които "активира" дейността на мускулите и подобрява тонуса и доброто си настроение.

"Свикнали сме да мислим за пилатес като система от упражнения, възможни за реализация само в зала, на шалтето. Но, всъщност, не е така. Защото става въпрос за методология на движението, която методология спокойно можем да инкорпорираме, по различни начини, в ежедневието си. Истината е, че дори когато вървим, имаме възможност да ангажираме мускулите на тялото", споделя тя. 

Как?

Брук ви предлага три варианта за тази цел. Тези: 

Вятърна мелница

Представете си, че вървите срещу силен вятър и леко наклонете торса напред. За да продължите през "бурята", ще се наложи да стегнете коремните мускули – така ще осигурите на тялото си повече стабилност. Походете по този начин известно време, докато съберете странните погледи на всички минувачи. После се изправете хубаво и изпъчете гърдите.

Без гащи

Facebook / Brooke SilerНе, няма да ви караме да се събличате на улицата: ексхибиционизмът не е необходим.

Активирайте отново въображението си и мускулите на пояса. "Глътнете" корема и задръжте така за малко. Талията ви ще се смали и ще създаде илюзията, че панталонът има опасност, аха!, да ви остави по пътя.

Спокойно. Отпуснете корема, после пак стегнете мускулите и така... чак до входа на офиса.

Весела походка

Когато стъпвате, правете го леко, с пружиниращи от ходилата движения. Оттласквайте стъпалата си безгрижно от земята, все едно след малко ви предстои полет в небето или някакво приятно събитие.

Така ще раздвижите седалищните мускули и тези на прасците, твърди Брук.

Е, ние не можем да се съгласим, че предлаганите от нея движения са пилатес, но пък смятаме, че те няма да ви навредят, ако ги правите от време на време.

Освен това, ще ви препоръчаме да вървите повече, дори през студените дни. Защото ходенето е чудесна физическа дейност, която, сама по себе си, има потенциал да подобри мускулния ви тонус и даже да ви помогне да изгорите няколко калории допълнително.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 01.12.2011 | 09:30
    Ха! Пилатес на улицата :)) Забавно наистина, но не бих го пробвала :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май