Пет упражнения на стол в офиса

Пет упражнения на стол в офиса

Всяка една тренировка трябва да започне с разгряване. Най-добрият вариант е да се качите и да слезете два-три пъти по стълбите. Това упражнение е хубаво да го повтаряте веднъж на всеки два часа. Така ще "събудите" задрямалата си от седящото положение кръвоносна система и ще си починете от цялата служебна суета. Почивките по време на работа впрочем са препоръчителни и по кодекса на труда.

Предлагаме ви няколко упражнения, предвидени именно за работното ви място. Сигурни сме, че и вашите колеги с удоволствие ще се присъединят към вашите усилия. Можете да правите упражненията както сами, така и в група, вие си решавате как се чувствате по-добре. Препоръчително е да правите упражненията всеки ден, редувайки различните групи мускули. След заниманията пийте вода и ако имате възможност, разтегнете натоварените мускули.


За предната част на бедрото

Седнете на ръба на стола и поставете стъпалата едно до друго със събрани колене. Гърбът трябва да бъде изправен. Изправяйте ту лявото, ту дясното коляно, изпъвайки пръстите на крака към себе си в контра-шпиц. Повтаряйте упражнението, докато не усетите леко парене в мускулите. Можете да го изпълнявате с двата крака едновременно, но коленете трябва да останат събрани. Така ще активирате коремните и гръбните мускули.

За страничната част на бедрата

1758230

Точно с тези тлъстини се борим постоянно! Както сте седнали на стола, съберете колене. Хванете се с длани за седалката на стола отдолу от двете страни. Натискайте с краката и с ръцете едновременно, напрягайки мускулите на максимум за 5-7 секунди. Повторете упражнението поне 20 пъти.

За задната част на бедрата

1758229

Поставете стъпала под стола си на широчината на раменете си. Изправете гръб и стегнете коремните мускули. Редувайте ляв и десен крак за натискане с пета в пода за 5-7 секунди. Упражнението трябва да се повтори поне по 10 пъти за всеки крак.

За гръдните мускули

Седнете на ръба на стола, изправете гръб и обгърнете подлакътниците на стола така, че предмишниците и лактите ви да са от външната страна. После напрегнете мускули, за да съберете подлакътниците към себе си. Повторете 15-20 пъти, задържайки по 5 до 7 секунди.


За ръце

Притиснете лакти към тялото си и опрете длани от долната страна на бюрото. Напрегнете мускули да "повдигнете" бюрото за 5-7 секунди и отпуснете. Упражнението се повтаря до усещане за леко парене в мускулите. 


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април