Отслабването: просто с игра на ластик

Да си откраднем още едно занимание от децата
Отслабването: просто с игра на ластик

Фе, фе, мирише на кафе. Дяволът се кръсти с трите криви пръсти. Отиде на война, уби една муха. Опече я на шиш, покани цял Париж!

Момичета, я ми кажете: кога за последно играхте на ластик, а? Ха! Не помните, защото е било отдавна, сякаш в минал живот. Сега с най-добрите си приятелки, вместо пред блока, вече се събирате другаде – в някое приятно заведение или направо у дома, където е почти невъзможно да се надприказвате една друга.

Ще ви кажа обаче, че старата позната игра все още може да ви донесе тонове забавление и хубави емоции. Нещо повече, бихте могли да я превърнете в прекрасно допълнение към тренировъчната си програма. Защо? Ами, то е ясно – скачането между двойно изпънатото еластично въже си е голямо фитнес предизвикателство, от където и да го погледнете.

А ако искате да поиграете отново, нека набързо ви припомня правилата. За да стартира сесията, трябват най-малко трима играчи. Двама от тях опъват ластика, като първоначално го слагат на нивото на глезените.

Когато всичко е наместено, третият ентусиаст започва да скача между ластика в определена комбинация от стъпки. Същата може да бъде разнообразна и върви в комплект с припяването на забавна детска песничка. Сигурни сме, че помните тази, например:

Ем-а ес-ас-а еса-са о пи-пи-а :)

Точно така! До края на последната сричка, краката на ентусиаста трябва да са преминали последователно (в такт с броеницата) първо през единия и после през другия ластик (нали не забравихте, че е двоен?) и да са се върнали в изходна позиция, странично от въжето.

inm.comПри завършване на "прехода", следва вторият, по-труден, етап, когато ластикът е на прасците на играчите. А в последната фаза децата го държат високо горе, с изпънати ръце. Оу!

Е, точно сега вероятно ви е трудно да се сетите за какво точно става въпрос, но не се притеснявайте. Никога не е твърде късно да си измислите нова, още по-интересна, комбинация (и стихче към нея), а колкото по-трудна е тя, толкова по-добре.

Защото, бъдете сигурни, редовното скачане има потенциал да подобри издържливостта и координацията ви. Освен това е наистина забавно и е страхотен начин да вкарате малко разнообразие в тренирането.

Но, скъпи дами, не бъдете егоистични и включете и момчета в детската си игра. Така ще е най-честно, пък, кой знае, може да научите половинките си на нещо ново. Е, хайде, забавлявайте се! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май