Отслабвайте с Рамона Браганза

„Направи го за себе си“ е мотото на канадския фитнес експерт
Отслабвайте с Рамона Браганза

Хайде да се хванем на бас, че няма да отгатнете възрастта на тази мадама :) Защото с излъчване и фигура на тинейджър, Рамона Браганза е далече от визията за жена, смело надхвърлила 40-те.

Преди да стартира своята успешна фитнес кариера, екзотичната красавица се състезава професионално като гимнастичка в Канада. Малко след това съдбата я изпраща в Лос Анджелис, САЩ, където става капитан на отбор.

По-късно и съвсем случайно, както се случават повечето хубави неща, решава да пробва занимания като инструктор. Паралелно с тях, стартира обучение по танци и впоследствие даже получава правото да практикува дейността на денс хореограф.

Към днешна дата

Рамона е личен треньор на американската актриса Джесика Алба, но с нея тренират още куп холивудски звезди, между които Холи Бери, Кейт Бекинсейл и Дженифър Лав Хюит. Невероятният мачо Хю Джакман също се нарежда между "учениците" й.

Разбира се, мис Браганза отделя най-много внимание на своята редовна тренираща - Джесика, с която са заедно повече от осем години.

А по време на едно от съвместните им пътувания, Рамона получава истинско фитнес прозрение. Тя осъзнава, че е жизнено необходимо да изготви за своята подопечена програма от упражнения, които могат да бъдат изпълнявани навсякъде по света :) Без да налагат употребата на специална екипировка.

"С Джесика непрекъснато прескачаме между различни локации. Често попадаме на места, на които е трудно да си осигуриш даже фитнес топка. В Борнео, например, където се провеждаха снимките на един от филмите й, се оказахме по средата на тропически лес. През цялото време валя като из ведро, което автоматично изключи всякаква дейност на открито.

За това създадох система от упражнения, които могат да се практикуват при почти всякакви условия. Те са базови и използват най-вече тежестта на тялото", обяснява тя.

Рамона нарича своя иновативен метод 3-2-1 и той включва: кардио в три етапа, кръгова тренировка в два и упражнения с малки тежести за горната част на тялото.

3-2-1

Кардио I-во на чаровната Браганза представлява своеобразна загрявка. Ако става въпрос за бягане - с лек джогинг в продължение на 5-10 минути.

Следва кръгова тренировка номер 1, която включва упражнения за крака и за горната част на тялото. Любими движения на Рамона са нападите и клековете, които тя непрекъснато модифицира, както намери за добре.

Кардио II-ро вдига летвата, засилвайки интензивността. Това става с помощта на интервално тичане, каране на колело и пр, но отново за период от 5-10 минути.

Втората кръгова тренировка таргетира същите мускулни групи, упражнявани при първата, но този път движенията са други. Целта е да се поддържа на пълни обороти работата на сърцето.

Кардио III-то представлява най-голямото предизвикателство. Тук умората е най-силна, а физическото натоварване - най-голямо.

И накрая 3-2-1 завършава с упражнения с тежести: най-вече за коремните мускули и подчертано за горната част на тялото.

В своята лична практика Рамона разчита на две основни правила: умереност и разнообразие в тренирането.

Надяваме се, че ще получим възможността да я разпитаме по-подробно относно методите й. Както и да ви срещнем съвсем скоро с нея.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май