Ново! Пилатес с... палки за барабан

Една интригуваща фитнес-рок сесия
Ново! Пилатес с... палки за барабан

Pound ни се стори любопитна спортна иновация и за това побързахме да я споделим с вас. Става въпрос за нов фитнес тренд, който се появи преди броени седмици в луксозен клуб в Лос Анджелис, САЩ.

Класът комбинира упражнения от пилатес + танци, като голяма част от движенията се извършват с палки за барабан. Всъщност, въпросните пръчки само наподобяват атрибут на ударен музикален инструмент.

На практика, те са специално изработени за нуждата на сесията и са по-тежки от обичайните. По този начин създават допълнително съпротивление за горната част на тялото и увеличават интензивността на тренировката. В програмата обаче са включени упражнения както за пояса, така и за краката, между които – любимите ни напади и клекове. А самата сесия се осъществява под звуците на енергична и забавна музика.

 

 

"Барабаненето по пода позволява на трениращите да чуват и да усещат работата на тялото си. В този смисъл, Pound е уникална по своя замисъл фитнес форма, защото съчетава по перфектен начин движение и ритъм", коментират създателите на програмата на сайта си.

Те твърдят още, че в една Pound сесия човек може да изгори средно от 700 до 900 калории. И няма да се учудим, ако е така при вида на зачервените лица от видеото :) Ясно е, че обилното потене е гарантирано.

Трябва да признаем даже, че с удоволствие бихме се включили в подобна тренировка. Защото ни изглежда по-интересна и от зумба. Тук движенията са повече и по-разнообразни. Комбиниранa с усещането за рок известност, Pound сигурно носи много приятни емоции, както и многобройни ползи за тялото. 

Създателите й обещават до началото на зимата да вкарат новия тренд във фитнес клубовете и на други градове в САЩ. А ние ще очакваме с нетърпение той да дойде скоро и у нас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май