Не! На целулита

С интервална анаеробна сесия и редовни тренировки с тежести
Не! На целулита

Редица козметични продукти обещават бързо и трайно решаване на проблема с целулита. Истината обаче е, че голяма част от тях всъщност изобщо не са ефикасни. А от личен опит знаем, че прилагането им твърде често е откровена загуба на време и средства.

Като оставим настрана магическите формули и тяхната съмнителна резултатност, с чиста съвест можем да кажем, че има редица други, по-добри, методи за ограничаване на последиците от явлението, добре известно като портокалова кожа.

Сигурно няма да ви учудим, ако заявим, че добрият сън, балансираният хранителен режим и редовните тренировки са най-добрите оръжия срещу въпросната деформацията на кожната повърхност.

Така че, ако се наспивате, ако хапвате разумно и спортувате с постоянство, значително ще намалите целулита по тялото си. И кожата на проблемните места ще изглежда чувствително по-стегната и красива.

Упражненията

Много жени си мислят, че ниско-интензивното кардио, както и многото повторения на различни упражнения с малки тежести, са просто вълшебна рецепта за премахване на целулит.

Но според американския фитнес експерт Джо Доуел ключът е преди всичко в комбинацията от високо-интензивно, интервално кардио + упражнения с тежести, като не е задължително последните да са малки.

"Интервалното кардио позволява изгарянето на повече калории за по-кратко време. Освен това, поддържа метаболизма в активен режим много след края на тренировката и съдейства за адекватния транспорт на кислород към клетките. Що се отнася до силовата сесия, тя значително подобрява мускулния тонус", обяснява Доуел.

Е, пробвайте така и споделете какъв е бил резултатът. Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май