Най-добрите 44 упражнения с телесна маса

За всички времена!
Най-добрите 44 упражнения с телесна маса

Упражненията с телесна маса да едни от най-разпространените и най-старите, за които не са ви необходими фитнес уреди. Буквално всяко нещо, което ви заобикаля в дома, фитнес залата или в природата може да се окаже от полза, за да ги изпълнявате.

Според специалистите и те са най-полезни, тъй като единственото натоварване на тялото и мускулите идва от собствената ви телесна маса. Част от тези упражнения включват лицеви опори, коремни преси, клякания, набирания на лост и т.н.

Тази система за поддържане на мускулатурата са полезни по редица причини. Една от най-основните е, че укрепва мускулатурата на тялото ви без да съществува вероятност от наранявания. Ако има такава опасност, то тя е в пъти по-малка в сравнение с друг вид упражнения. Например – не съществува риск от падане на тежък товар върху тялото ви. Също така няма вероятност да прекалите с натоварването на мускулите, тъй като използвате единствено и само вашата телесна маса.

В зависимост от целите, които сте си поставили във физическо отношение е сериозна подготовка за психиката и същинската ви тренировка, което в пъти увеличава вашата издържливост и сила. Част от цялата система са и разтяганията, които помагат да оформите красиви и издължени мускули без да се усещате така сякаш сте напомпани изкуствено.

Ако искате да постигнете още по-голям ефект от този вид тренировки е добре да включите и използването на тежести като гирички, пружини или ластици за разпъване. Не се колебайте да потърсите съвет от фитнес инструктор, ако сте начинаещи.

Сега ви предлагаме най-добрите 44 упражнения с телесна маса за всички времена:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април