Мъжки момичета: Фани

Много спортна кукувица със 100 кила тяга
Мъжки момичета: Фани

За да подготвя встъплението към това интервю се допитах до двама души, за които се предполага, че познават Фани. Единият отказа да ми отговори, но това е съвсем очаквано, понеже името му е Боян, за когото съм ви разказвал лоши неща и преди.

Вторият беше Петя. Ако трябва да резюмирам представянето, което тя ми спретна, ще ви оставя с впечатлението за една много спортна кукувица. Кажете ми, как се работи при такива условия?

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Усмихната, разсеяна, упорита.

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Аз спортувам, откакто се помня. Никога професионално, но винаги движението е присъствало в живота ми и предполагам, че нямаше да съм толкова упорита и дисциплинирана в някои неща от ежедневието ми. Разбира се, имам още много да работя в тази посока.

А би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

Категорично не. Няма как да чувствам лишение от нещо, което ми доставя удоволствие. Когато тренировките ми са преди работа, се налага да спя по-малко, но не е нещо, което да не мога да превъзмогна.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Ако приемем, че дефиницията за "мъжко момиче” е физически силно такова, то определено съм. Колкото и силна да стана обаче, чисто физически мъжете винаги ще имат предимство. Все пак силата не е качество на определен пол.

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Всеки има слабости и това е нещо напълно нормално. Слабостите са хубаво нещо, защото в стремежа си да ги преодолееш, ставаш по–добър в дадената област. Опитвам се да ги боря ежедневно, като целенасочено се предизвиквам и съзнателно променям.

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Предстои ми да разбера :)

856252личен архивА любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

Един от любимите ми е 100 кг мъртва тяга, за който доста целенасочено тренирах няколко месеца. Но когато дръпнах щангата и си казах: "Хм, това ли беше?” отново осъзнах, че е много по-интересен пътят до една цел, а не самото й постигане.

Набираш ли се? Колко пъти?

В момента не мога да направя повече от 3 набирания, но, честно казано, не ми е и цел да тренирам точно това движение.856253личен архив

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Всеки решава сам как да тренира тялото си. От много време не се опитвам да убеждавам хората, че моят начин на тренировки е правилен. На мен ми харесва и се чувствам добре, но универсален спорт няма. Самата аз постоянно експериментирам с нови неща. Всеки трябва да намери това, което му пасва най-много и му носи удоволствие. Най-важното за мен е и това, което не пропускам да казвам винаги - важно е да се д в и ж и м, без значение как.

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Изпробвала съм всякакви видове хранене. Бях вегетарианка 11 години. Експериментирала съм с гладуване на плодове и чай, на вода, разделно хранене и всякакви неща, които можете да се сетите. Както и да се хранех, все нещо ми липсваше. Не можех да го дефинирам, но не се чувствах в топ форма.

След това открих ВМНВХ (високо мазнинно, ниско въглехидратно хранене) и разбрах, че то ми пасва най-добре. Храня се така вече сигурно 6 години. Разбира се, не съм стриктна на 100%, но в общи линии се старая да го спазвам.

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Този подход ми е много "учителски" и не ми допада. Комуникирам с хората спрямо тяхното поведение, а не пол. Иначе, "меря мускули" с мъжете около мен на шега.

856254личен архивКакво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Разбира се, че е добро явление. На първо място всички сме хора и е напълно нормално да имаме едни и същи права независимо от пола. Нещата ще се променят още много в бъдеще и се надявам все в по–добра посока за нас жените.

Има ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Разбира се, че има! И веднага давам пример - всичко, което трябва да се направи около една кола, е напълно задължително да се върши от мъж/тук включвам и чистенето на снега през зимните месеци :)

 

Много е вероятно това интервю да ви е харесало. Защо не ни харесате и нас в такъв случай?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април