Мъжки момичета: Руслана

Нашето гардже си е най-хубавото, пък!
Мъжки момичета: Руслана

Руслана си я знаете. Човекът, който може да ви говори с часове за Изтока. И за дзен. И за това как да откриете красотата и очарованието дори и в най-изчанченото на пръв поглед нещо.

Въпреки че дълго време се опитвахме да оправдаем сходството във фамилиите с чистата случайност, се оказа, че Руслана ми е сестра. Първият път, когато успя да ме разреве, се състоя преди около 20-тина години със специалното участие на една метална тенджерка от детски кухненски комплект. После имаше и още нерегламентирано насилие и така до момента, в който започнахме да тренираме бокс заедно. Ето тогава вече започна да си ме бие по правилник и нещата си дойдоха по местата.

Да кажа, че Руслана е мъжко момиче, би било като да се отметна от казаното в началото на предходния абзац и да призная, че тя всъщност ми е брат. Затова ще ви оставя да прецените сами.

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Красива, интелигентна, с чувство за хумор.

Търси чаровен несемеен господин, може и разведен!

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Мисля, че човек има заложени в себе си най-разнообразни качества. Нито тренирането, нито нещо друго, могат да породят качества, които вече не съществуват в нас. Но тренировките помагат да осъзнаваме и развиваме физически, умствени, психически дадености като сила, издръжливост, търпение, воля, постоянство и т.н...

А би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

Да! От мързел, измислени оправдания и солети.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Мъжко момиче съм, защото не мрънкам с надеждата, че някой друг ще ми свърши работата. Освен това, винаги съм се опитвала да покажа на останалите колко тежко мога да вдигна. Мъжко момиче съм, защото винаги съм предпочитала първа да се обясня в любов. И същевременно не съм мъжко момиче – винаги, когато не успявам да направя нещата, което изброих.

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Един от недостатъците ми е, че не обичам да признавам слабостите си. Друг че трудно организирам дейностите си, когато разполагам със свободно време. Често имам проблем и с мотивацията, когато сама трябва да си давам зор. Всички тези недостатъци се преодоляват като осъзнаеш какво ти отнемат и престанеш да пестиш усилията си за стремежа да постигнеш нещо.

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Не е една, но вярвам, че тепърва предстои да бъде постигната.

849855личен архивА любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

Веднъж направих десет лицеви опори и се оказа, че техниката ми била сбъркана. Все пак, рекордът си остава любим. Шегата настрана – за мен най-голямото постижение е да преодолея защитните механизми на тялото, които ни казват, че трябва да спрем да тренираме, когато дадено движение ни се стори трудно. Понякога безсилието е измамно усещане.

Набираш ли се? Колко пъти?

Един път и половина, чисто, без да мамя. Иначе мога и повече :)

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Разбирам какво имат предвид, но изразът не е правилен. Ако твърдящите подобно нещо накарат мъж и жена да правят упражнения редом, веднага ще си проличи кой как тренира. Ако пък дамата реши да имитира дословно движенията на мъжа, има опасност вторият да помисли, че му се подиграват.

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

В момента нито се лишавам, нито наблягам на конкретни храни. Почти не ям хляб, тъй като от него дебелея и ми става тежко. Стремя се да консумирам минимално преработени храни и не гладувам.

849853Младен БорисовСтрояваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Обичам мъжете, пък и хората като цяло, да ме слушат. И в повечето случаи не е нужно да прилагам физическа сила за целта.

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Струва ми се, че концепцията на подобни движения винаги се изражда благодарение на нечии нечисти интереси или комплекси. Ако обаче приемем, че това явление е резултат от борбата на хората за изконните им права, тогава участниците в него трябва да бъдат насърчавани и уважавани.

Има ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Ако е по взаимно съгласие – да.

Ако мъжете са от Марс, жените са от...?

Ако гледаме нещата от тая страна, и жените са от Марс. Иначе не знам как щяха да се раждат марсианчетата :D

 

Въпреки че Руслана вече не пише за нас, продължаваме да бъдем много симпатичен и интересен сайт. Дайте ни възможност да ви го докажем, като ни харесате във фейсбук :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април