Мъжки момичета: Ралица

"Момичета, уважавайте се и се харесвайте такива, каквито сте"
Мъжки момичета: Ралица

Чували ли сте мисълта, че зад всеки велик мъж стои по една жена? Аз предпочитам да я интерпретирам, казвайки, че до всеки силен мъж трябва да стои по една силна жена. С мъжа се запознахте преди известно време и предполагам, че едва ли у вас е останало място за съмнение, че става дума за един бая силен човек. Този път е ред да ви срещна със силната жена, която стои до него.

Това е Ралица. Не я познавам прекалено добре, но знам, че в миналото се е занимавала състезателно с лека атлетика. В момента тренира не само себе си, но и други хора. Ако сте гледали резултатите от проведеното в началото на декември кросфит състезание "Битката на машините" знаете, че се справя отлично не само с първото, но и с второто. Днес обаче ще си говорим предимно за първото.

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Не мога да си дам така определение, затова се допитах до близки, за които съм "истинска, вярваща, можеща".

839376личен архивКои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Трудно ми е да кажа нещо конкретно, но спортът учи на дисциплина. Не беше хубаво да закъснявам за тренировка и може би затова сега в живота също се стремя да бъда точна, понякога съм като войник :) Макар че моят спорт беше индивидуален и в повечето време тренирах сама, а не с отбор, покрай другите си колеги се научих да бъда комуникативна.

А би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

В никакъв случай не мога да кажа това. Тренировките са нещо, което ме разтоварва и аз съм в залата по собствено желание. Може би когато се състезавах, имаше неща, с които се съобразявах, но изборът отново си е бил мой и не съм чувствала липса на каквото и да е.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Това определение не е за мен. Приемам някои неща по-спокойно от повечето мои близки, но това не ме прави мъжко момиче. Не знам доколко е моя силна черта, но се опитвам да сплотявам хората, винаги търся отговори, решения и много рядко можете да чуете от мен "Това няма да стане, не се занимавай с него" и т.н.

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Моите принципи са моите слабости и не ме питайте как се оправям, ха-ха-ха!

839374личен архивКоя е най-голямата ти житейска победа?

Ами кой знае?! Имам още много път да извървя и същия въпрос може да ми го зададеш след 20-30 години, ако ни има дотогава :)

А любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

Последното нещо, на което много се изкефих, беше на едно състезание през декември. Опитвала съм се да обърна 60 кг на тренировка и сякаш бяха залепени за подиума тези тежести. А в този ден успях!

Иначе имам един много запомнящ се старт (докато бях състезател по лека атлетика). След като спрях да състезавам, се включих в един маратон на класическата дистанция 42,195. Голямо предизвикателство беше за мен и се почуствах много горда от себе си, че го завърших.

Набираш ли се? Колко пъти?

О-о-о, да, последния път (преди около 1 месец) се набрах стриктно 16 пъти, голям кеф :)

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Ами, да спрат да тренират като "кифли" и тогава тези жени няма да им пречат. А и винаги ми е било любопитно да разбера какво точно имат предвид под определението "като мъже"?

Да можеш да се набираш, да дърпаш тяга, да клякаш, да влачиш гуми... това ли е? Ако за тези хора е ок да отидат в някоя зала, да си дадат парите и да карат колело или да ходят или бягат на пътека, живи и здрави! Но ако утре кажат "Болят ме коленете!" или "Абе, бягам по 1:30 часа и не свалям...", какво правим тогава?

Глупаво е да се делят упражненията на мъжки и дамски. В залата има тежести от 1.25 кг до доста по-големи, т.е. има място за всички. Въпрос на личен избор е да научиш и разбереш как да ги използваш, за да бъдат максимално ефективни и да не водят до травми. На Тренировките в парка идват различни хора, имаме и много жени, красиви, силни, здрави. Ние с Ефо сме там, за да им помогнем да останат такива, дори когато тренират тежко :)

839373личен архивКак се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Ох, тук вече едва ли ще бъда пример за вашите читатели, ха-ха. Не правя абсолютно нищо, дори за мое съжаление не се храня редовно и здравословно. Вървя много пеша, до офиса и обратно са по 40 минути в посока. Лятото карам колело или по-скоро не слизам от него – не използвам градски транспорт. Опитвам се да тренирам поне 3 пъти седмично тежко, доколкото мога. Трудно ми е да следвам програми (много ме натоварват).

Но откъм храна положението е тегаво – в повечето случаи ям т.нар. джънк фууд, рядко се получава да закусвам с пържоли в офиса :) Но, разбира се, това си е моят начин да поддържам форма. Тук е важно да кажа, че от организъм до организъм има огромна разлика, а и в повечето случай генът е от голямо значение.

Затова искам да апелирам към всички читатели (и най-вече към жените): уважавайте се и се харесвайте такива, каквито сте. Не се опитвайте да сте като някой друг, който изглежда добре, тъй като всяко "добре" е различно и е вероятно никога да не постигнете този ефект. Бъдете себе си, хранете се прилично, движете се повече и се стремете да се чувствате добре, не толкова да изглеждате така :)

839375личен архивСтрояваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Мъжът до мен трудно бих могла да го строя, ха-ха-ха, а и не се опитвам :) Мъжът си е мъж и е хубаво да си тежи на мястото. Харесва ми фактът да съм силна физически и да мога да надминавам постиженията си в тренировките, но не ми е водещо в живота и може би затова и не се натискам да показвам колко съм яка.

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

За добро или лошо, има я и напоследък е все по-осезаема. Имам около себе си такива хора и за съжаление не виждам нищо хубаво от това. Ако е важно за една жена да е "мъжът в семейството", малко се притеснявам тогава за самия мъж. Много ни е модерно обществото и мисленето и каквото и да кажа, ще е без особено значение. Аз съм по-консервативна и затова ще спра дотук.

Има ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Предполагам, че и да е имало, то вече е в историята. Много жени се занимават с различни дейности, от които си изкарват хляба или с нещо, в което са добри, макар в очите на хората то да не е много "женско". Има жени в политиката, поправят коли, работят на автомивки и какво ли още не. В такъв свят живеем, че всичко е възможно.

839377личен архивАко мъжете са от Марс, жените са от...?

Е, как откъде... от Венера :D

Не можем да гарантираме, че ако ни станете фенове във фейсбук, ще бъдете толкова яки, колкото е Ралица, но със сигурност ще се опитаме да ви мотивираме за това. Най-малкото ви чакат още много надъхващи интервюта с момичета от нейната порода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 14.03.2013 | 09:35
    Много истински, хубав и жизнерадостен човек, бъди винаги такава, Рали, успех! :)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април