Мъжки момичета: Ники

Рита, танцува и се забавлява на макс
Мъжки момичета: Ники

Запознах се с инж. Николина Георгиева на един от благотворителните женски турнири по футбол, които тя и нейни приятелки организираха преди време в помощ на болни дечица. 

И веднага разбрах, че с Ники сме от една порода :) 

Тя е дива и пълна с енергия. Раздава се - и на терена, и в работата, и в личния си живот. Борец е - до мозъка на костите си. 

Затова искрено се зарадвах, когато се съгласи да стане част от рубриката ни Мъжки момичета. Моля, запознайте се с тази прекрасна дама в следващите редове: 

Здрасти, Ники! Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Забавна, пряма и наивна.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Не, възприемам себе си за нормален човек със своите положителни и много малко, почти никакви, отрицателни черти :) Смятам, че силата ми е в комуникацията, даже това е и моята работа. "Император"-оператор съм в голяма телекомуникационна компания.

А можеш ли да признаеш смело, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Ами, чак пък слабости, не бих казала. Но за това е повлиял начинът ми на живот. От 11 години се издържам сама и съм свикнала така да планирам нещата, че да не се налага да изпадам в някакви крайности.

Знам, че риташ :) Смяташ ли, че футболът е подходящ спорт за жени? Имаме ли място на терена или не съвсем?

Аз, всъщност, страшно обичам да гледам футбол. Следя всякакви мачове. Като почнеш от Шампионска лига, минеш през европейски и световни първенства и стигнеш до първенствата на Англия и Италия, както и различни световни форуми за жени и девойки. Тук сме страшно назад по отношение на женския футбол, но то си зависи единствено от нас. Като гледах агитката на японките на последното Световно, страшно им завидях.

Относно втория ти въпрос - да, мисля, че имаме място на терена. Смятам, че когато всеки прави това, което го забавлява и то със сърце, нещата се получават. Лично на мен ми се наложи да ритам. Защото преди време организирахме едни благотворителни женски футболни турнири, с цел събиране на средства за болни дечица. Много добре ни се получи. Беше страшно забавно да съберем на едно място 60 жени, повечето от които не знаеха накъде се рита топката и дори - че във футбола се играе с една.

Знам също, че танцуваш народни танци, при това – доста добре :) Как това занимание се отразява на физиката и на психиката ти?

Ето това е моята емоция! Мисля, че съм била войвода в предишен живот :) Като чуя народна музика... чак ми се преженва :) Става въпрос за едно страхотно разтоварващо в психологичен аспект занимание и, в същото време - много натоварващо във физически.

Танцувам в една зала и мога да направя паралел между фитнес заниманията и танците. Натоварването е същото, само че след танците цял ден оставаш зареден с положителна емоция и си припяваш "Градил Илия килия" и "Залюбих майко три моми". 

828412личен архив

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

С това ласкателство далече ще стигнеш!:-) Много обичам вратни пържоли, филета, бонфилета и контрафилета. И още: ракии, водки и голямата ми любов ДЖИН. Според мен, разковничето е в това да знаеш кое питие с какво мезе върви. 

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

О, не, не, меренето не ми е присъщо.

За теб има ли мъжко занимание, в което жената няма място?

Не точно мъжко занимание, но смятам, че жената все пак е с по-крехка физика и не е необходимо чак пък да вдига тежести и то - с тонове. Не, че на мен не ми се е налагало да бъркам бетон, но ако имаше кой да ме отмени, с удоволствие бих стояла отстрани и бих давала само акъл ;) 

828411личен архивМъжете са от Марс, жените са от...?

Същата планета. Не е нужно непрекъснато да се стремим да се сравняваме. Та, ние сме толкова различни. По-скоро, ако съзнаваме това различие и го разбираме, приемаме и уважаваме, нещата щяха да стоят по съвсем различен начин.

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Ако живеехме в по-развито общество, този израз нямаше да съществува.

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Смятам, че имам прекрасен живот, изпълнен с най-различни преживявания. Някои – тъжни, но повечето страхотни. Тук май е мястото да спомена за мотото ми в живота: "Където и да ходя, все се излагам, но не мога да бъда навсякъде". 

Ще празнуваш ли деня на жената и как?

За мен осми март е ден на мама ,т.е. на всички жени, които са майки. Аз все още не съм имала това щастие, но – да, ще празнувам. Ще се ходи на банкет с групата от народните танци и там ще има още 270 танцуващи хора ентусиасти ;)  

 

Хей, ако искате да научавате за още мъжки момичета, моля заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук, където по принцип провеждаме кастингa :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април