Мъжки момичета: Лили

Усмивка, душа, емоция, 80 кг тяга и 7 набирания :)
Мъжки момичета: Лили

Преди да оставя Лили да ви се представи сама, ще се опитам да кажа няколко думи за нея, въпреки че съм й виждал очите само на снимка. Познаваме се задочно, така да се каже. Кратката версия е, че това познанство се дължи на любовта към щангите, но това е и непълната версия, защото покрай щангите се въртят един куп други неща, които остават невидими за хората без отношение. Лили не е само "щангист". Тя не е и само йогин. И скиор не е само. Лили е човек, който обича да се движи осъзнато, а такива хора харесваме ние.

Също като мен, Лили е представител на Международната граматическа и пунктуационна полиция. За разлика от мен, Лили видя съпруга си на един тренировъчен видеоклип в интернет и си го резервира, без да му знае името.

Лили обича понеделниците. Всъщност, Лили обича всички дни. Нали знаете за този тип хора, които нямат нужда от наркотици и алкохол, понеже се друсат с живот. Е, това е Лили.

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Усмивка, душа, емоция.

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Най-вече осъзнатостта на нещата, които правя в ежедневието си, а и в живота си като цяло. В тренировките ми е основен принцип да осъзнавам и наблюдавам всяко движение, което извършвам. Като медитация ми е. Затова при тежки тренировки дори ми е по-добре да съм сама, отколкото с компания.

Освен това тренирането ми помогна да развия качеството, наречено търпение. Допреди 7-8 години тази дума ми беше напълно чужда.

А би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

В никакъв случай. Евентуално бих могла да кажа – от време. Но за мен тук гледната точка е друга – тренировките не ми отнемат време, аз целенасочено им отделям такова.

827499личен архивВъзприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

О, да, определено съм мъжко момиче. Винаги съм била всъщност. Но това не трябва да се бърка с липса на женственост. Любимата ми комбинация е мъжко момиче с женствено излъчване. А най-силна се чувствам в нещата, които мога да правя и които ми доставят удоволствие.

Можеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Разбира се, че имам слабости. Преодоляването е къде по-лесно, къде по-трудно. Върху слабостите, които са се "наместили” много дълбоко в мен, работя чисто и просто осъзнато, с постоянство и търпение. И знам, че с времето няма начин да не се справя с тях. Просто няма начин.

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Тези, които са ми важни, не са една или две. Но една от най-важните ми е преодоляването на хранително разстройство, което не ми пускаше мозъка по 24 часа на ден, в продължение на 4-5 години. Слава Богу, беше обхванало нещата само на психологично ниво, но който го е минавал, знае, че ужасът е всекидневен. Това беше ситуация, в която трябваше да се справя със самата себе си. Бях аз vs. аз.

За мое щастие не само го преодолях, но по време на това преодоляване взех със себе си един куп хубави навици и качества – като например редовното трениране, чистото хранене, търпението, постоянството – които мисля, че ще са ми доживотен спътник.

А любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

От 1-2 години вече не следя лични рекорди. Последният беше мъртва тяга с 80кг. Което обаче не е кой знае какво постижение при лично тегло 56кг. Като цяло залагам на функционалното трениране. Не гоня цифри – гоня качество.

Набираш ли се? Колко пъти?

О, да! Любимо движение ми е. Но не мога да се похваля с повече от 7 повторения.

Има едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

Ох, като чуя някой да прави разпределения от типа "жените – йога”, "мъжете – с тежести” и просто няма клетка в тялото ми, която да не иска да се изсмее в лицето на източника на тези тренировъчни мъдрости. Тези категории "тренирам като жена”/”тренирам като мъж” са толкова лишени от всякаква логика, че няма накъде повече.

Има неща, които човек може да постигне само с трениране с тежести, има други, при които най-много биха помогнали йога, пилатес. Тук признакът мъж/жена не играе абсолютно никаква роля. Слава Богу, съм обградена все повече и повече от мъже и жени, които тренират и "като мъже”, и "като жени”.

827498личен архивКак се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Няколко години бях на високомазнинен режим, при който се чувствах много добре и си свалих мазнините от 18 на 13%. Сега си нямам идея на колко процента съм. От 1-2 години се храня по-скоро балансирано откъм съотношение на мазнини/белтъчини/въглехидрати, но ям чисто и до голяма степен спазвам някои основни принципи на разделното хранене. На едно ядене не смесвам много различни храни.

В месеца имам не повече от 2-3 случая, в които ми се дояжда сладко или нещо тестено. Не го отказвам на организма си. През останалото време се чувствам повече от прекрасно с добре балансирано хранене – и откъм количество, и откъм качество.

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

О, не, в никакъв случай не си меря мускулите с мъжа си. Ако някога го направя, то би било по-скоро, за да се уверя, че неговите са поне 2 пъти по-големи от моите. Мъжът до мен трябва да е Мъж и физически! ;)

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

При всички положения е добро. Прабаба ми, например, е била една от около десет момичета в града, които са ходили на училище. За останалите – табу. При всички положения еманципацията в това отношение е изиграла много добра роля. Но има случаи, в които много жени прекрачват една определена граница и се превръщат в мъжожена или женомъж – както искате го наречете. Стават мултифункционални, поемайки и роли, които според мен трябва да останат в обсега на мъжа. В това отношение съм традиционалистка – мъжът трябва да си остане мъж, жената – жена.

Има ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Това е личен избор на жената. От някои неща вдигам нарочно ръце – не, защото няма място за мен в тях или защото не мога да се справя, а защото съм жена и понякога обичам да бъда глезена, обгрижвана – да се усещам "слаба”.

Ако мъжете са от Марс, жените са от...?

Рая :)

Ще празнуваш ли деня на жената и как?

Разбира се! Обичам 8-ми март! Как ще го празнувам? Обичана!

 

Ако това интервю ви е харесало, защо не харесате и нашата фен-страница, където тепърва ще променяме представата ви за това кой е силният пол.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април