Мотивирайте половинката да се погрижи за себе си...

...в четири лесни стъпки
Мотивирайте половинката да се погрижи за себе си...

От край време търсите начин да насърчите партньора си да "се стегне" и опитите ви неизменно се увенчават с неуспех. Още по-лошо – това води до излишно напрежение между вас и срещате все по-категоричен отпор. Днес ще се опитаме да ви помогнем да вкарате половинката в страхотна форма по ненатрапчив и безболезнен и за двама ви начин.

 

1. Потренирайте с него/нея за няколко седмици.

Знаете колко много се изнервят ближните, когато се опитваме да ги вкараме във фитнес залата. За тях това е ужасно място, където има само маниаци и те в никакъв случай няма да отидат да се "излагат" там. Затова потренирайте заедно в домашни условия. Това не означава да се вживявате в ролята на треньор. Ако искате да ги накарате да се почувстват комфортно, по-добре наистина правете упражненията с тях. Абстрахирайте се от възможностите си и организирайте една основоположна тренировка.

Започнете с прости неща като загряване, разтяжки. Добър вариант за първите няколко пъти са базови упражнения със собствено тегло и/или малка тежест, изпълнени едно след друго за по 10 – 15 повторения. Това могат да бъдат Клек, Напад, Гребане с дъмбел, Лицева опора, Планк. Изпълнявайте движенията бавно и обяснявайте какво правите. Ако някое от упражненията е твърде трудно, улеснете го допълнително. Направете 5 лицеви опори, вместо 10. Ако и това е твърде сложно, правете опорите с крака на земята и ръце на масата.

Целта на тези първи тренировки е да запознаете половинката с удоволствието от тренировката, да прогоните страха и резистентността към физическата активност и да изградите основна култура на движение.

 

2. Не реагирайте на всеки един успех или провал

Насърчавайте ги дискретно. Не крещете "Ти си яката работа!", освен ако не знаете, че се очаква от вас. В никакъв случай не подскачайте при всяка дребна грешка. Коригирайте техниката с по-скоро с положителен изказ от тип "Постарай се да направиш така", отколкото с "Не се прави така!". Пазете достойнството им.

 

3. Обучавайте ги в зависимост от целите им

Ако сте мъж, приятелката ви със сигурност няма да иска да чуе за функцията на глутеуса и вредата от хиперлордозата. Вместо да се опитвате да преподавате всичко, което ви интересува, постарайте се да ги заинтригувате на база техните собствени цели. Хората са в състояние да оценят ползите от тренирането и без знанието защо е така.

 

4. Гответе си заедно

Както знаете, тренировката е само част от здравословното уравнение. Приготвянето на здравословни менюта и споделянето им след това е чудесен начин да изградите правилни навици у другия, да флиртувате и да се забавлявате заедно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май