Методът на Поли за щастие и фитнес мотивация

Обичаме да ви срещаме с вдъхновяващи и жизнени хора, които ни карат да нахлузим маратонките и да се поизпотим. Запознайте се с Поли и нейния метод за щастие!
Методът на Поли за щастие и фитнес мотивация

Както сама описва себе си на своя сайт, само преди три години Поли е "дебеличко и свитичко момиче”. Пътят към фитнеса започва с решението да спре цигарите. Няколко години по-късно и тя не само е отказала вредния навик, но е лицензиран инструктор по зумба фитнес, зумба степ и канго джъмпс. Има своя фитнес програма и стотици последователи, които посещават тренировките й и се зареждат от нейната енергия. 

1675430Facebook/ The Polly Method

Разберете повече за нея, за това как успява да спре цигарите и да свали 40 килограма от интервюто с нея: 

·      Здравей Поли! Разкажи ни какво представлява The P.O.L.L.Y. Method?

The P.O.L.L.Y. (Play On, Laugh and Love Yourself) Method e моята максима за щастие. Иначе казано: "Движението е забавление, движението е необходимост. Спортът ни помага да обичаме и да сме щастливи със себе си." Oбичам спорта, защото обичам живота, а спортът е едно от нещата в него, които ни карат да преоткриваме себе си. Искрено вярвам, че има подходящ тип движение за всеки един човек и всеки един от нас просто трябва да го открие. Именно тази философия бих искала да "предам нататък" в нашето общество. 

·      На сайта ти пише, че желанието за промяна е започнало с желанието да откажеш цигарите. Как взе това решение и трудно ли ги отказа?

Истината е, че нямах никакво желание да откажа цигарите. Просто се обзаложих с моя приятелка, че ако тя не пуши за седмица, аз поне ще опитам да откажа цигарите. И така и стана, направих опит. Първият ден мина сравнително добре. Следващите няколко дни бяха истински кошмар! Честно казано това беше истинско изпитание за волята ми - преминах от пушене на 2 кутии цигари на ден на 0 цигари на ден. Организма ми преживя истински шок! Но тогава моя приятелка ми каза за изследване върху навиците на хората, проведено в Германия, според което всеки един навик се гради и отказва за 21 дни. Казах си: "Чудесно, не е необходимо да спирам цигарите завинаги. Спирам ги само за 21 дни." Оттогава не съм запалвала цигара. 

·      Разкажи ни за твоята мотивация! Какво те вдъхновява?

Най-мотивиращото нещо за мен са емоциите на хората, с които тренираме заедно. Повярвайте ми, няма по-прекрасно чувство от това да правиш хората около себе си щастливи и да наблюдаваш положителната промяна в тях. Те ме вдъхновяват и ме мотивират да развивам себе си всеки ден. 

·      Само със спорт ли свали тези 40 килограма?

Загубата на тегло е свързана с движението, но редовното спортуване не гарантира отслабване - това е истината. Начинът на хранене е с около 75% от значение за постигането на резултати при загубата и регулирането на теглото. Това е нещо, което знам от личен опит - дори дневно да изгаряте 1000 допълнителни калории с тренировки, ако не внимавате с храната и си ги набавите с хапване, няма как да загубите килограми. Съветвам всеки желаещ да отслабне, да се консултира със специалист по храненето (препоръчително фитнес инструктор). Тези хора биха могли да ви помогнат със съвети, подкрепа и мотивация да постигнете целите си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април