Луди по бокуа

Сравнително нова фитнес активност, която набира все по-голяма популярност
Луди по бокуа

Ха! Изглежда, че така популярната напоследък зумба си има сериозна конкуренция. През последните дни светът e категорично полудял по една нова фитнес мания и нейното име е почти толкова звучно - бокуа :)

За въпросната активност научихме от любимите ни колеги от съседния сайт Sportuvai.bg, които никога не се уморяват да следят новите тенденции в спортуването. 

От тях именно разбрахме, че създател на бокуа е известният фитнес инструктор Пол Мави. Същият започва развитието на програмата като тренировка за деца над 8 години. Не е учудващо, че за по-малко от година завладяващият стил натрупва все повече последователи. 

Колегите ни уверяват, че бокуа притежава свой личен характер и индивидуалност. Движенията, динамиката, ритъмът, емоцията - всички те се отличават със специфичната си същност, което прави тази забавна тренировка толкова предпочитана.

Макар на пръв поглед конкурентката на зумба да изглежда сложна за изпълнение, в действителност не е. Стъпките й са лесни и бързи за научаване.

За да ги запомните по-добре, визуализирайте ги с определени букви, цифри и знаци, съветва ни Алекс. Ето какво има предвид тя: чрез стъпките си изписвайте следното на дансинга: 1, 3, L, J, C. Вижте следващото видео, за да разберете за какво точно иде реч:

Хареса ви, нали? Още за бокуа може да научите от този материал. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април