Клякай вместо да плащаш в московското метро

С 30 клека ентусиастите ще си спестяват 30 рубли за возене под земята
Клякай вместо да плащаш в московското метро

Нахлувате със страшна сила в метростанцията само, за да осъзнаете, че сте забравили портфейла си с всичките пари и картата за градски транспорт вкъщи. Часовникът сочи около 6 минути след началото на работния ден, а нивото на толерантност на шефа ви спрямо непрекъснатите ви закъснения се колебае около 347-те единици под нулата и всеки момент стремглаво ще потъне още по-надълбоко. "Какво правим?", както се пита в подобни ситуации.

"Мы приседаем!", както се отговаря, ако сте руснак и току-що сте разбрал, че от днес ще имате възможност да закупите возене в столичното метро срещу 30 клека вместо срещу 30 рубли. Това ще се случва благодарение на новоинсталираната на метростания "Выставочная" алтернативна машина за продажба на билети. Тя е част от правителствените мерки за насърчаване на здравословния начин на живот в контекста на предстоящите през февруари 2014 зимни олимпийски игри в Сочи. Според изказването на руския олимпийски комитет "Устройството ще брои клековете с помощта на модерни технологии", което не ни дава кой знае каква информация за възможностите за скатаване и изпълнение на четвъртинки, вместо на хубави дълбоки клекове.

Церемонията по откриването на апарата ще се води от президента на олимпийския комитет Александър Жуков и от олимпийските шампиони по гимнастика Алексей Немов и Елена Замолодчикова. Надяваме се последните да дадат на московчани пример за правилно клякане.

Според някои източници автоматът е планиран като единствен и ще работи до 4 декември, което би било тъпо. Според други се очаква да бъдат инсталирани и още такива машини, което определено е по-добрият вариант за физическо възпитание и реална градска "мобилност".1099475А ако имаме късмет, в скоро време така ще се теглят пари от банкомат без банкова карта...




Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април