Кардио в легнало положение?!?

Да, сериозно. Включва трамплин, пилатес уред и яко потене. Долавяте ли иронията?
Кардио в легнало положение?!?

Умишлено пропускаме някои иновации във фитнеса, защото ползите от тях са, меко казано, съмнителни. Понякога обаче не издържаме на изкушението да ви споделим някоя нелепа новост, която е успяла искрено да ни разсмее...

Като трамплина, който се монтира вертикално върху пилатес реформатор (тук може да научите що за уред е това), за да си скачате... легнали. И, не, не виждаме розови слонове!

764936Cardio/StaminaЗначи, следите ли ни мисълта? Лежите си на пилатес уред и пружинирате в хоризонтално положение, а това, според създателите на въпросната конфигурация, е супер кардио тренировка.

Същите гениални хора твърдят, че това движение не натоварва ставите и сухожилията, но здраво тонизира мускулите. И е подходящо за абсолютни спортни лаици, защото не изисква никаква предварителна физическа култура. Освен това шансът да се контузите е минимален.

Идеята на мини трамплина е именно да разширява диапазона на натоварване при използването на пилатес реформатора, добавяйки и възможност за кардио тренировка на него.

В YouTube пък можете да срещнете дори видео клипчета, които съпоставят аеробна сесия на традиционна пътека и с такава на пилатес уред с добавен трамплин.

Разбира се, резултатът е в полза на по-новия уред, въпреки че разликата в изгорените калории от един и същ човек за еднакво време е точно 8, което е повече от несъществено.

Ще се въздържим от коментар как точно заякват мускулите при използване на горната пилатес инсталация, нито ще обсъждаме колко пространство заема тя. Просто изгледайте следващото видео, което колегите от Sportuvai.bg благородно ни показаха, и се забавлявайте поне колкото нас ;) Ние получихме мускулна треска от смях, което си е супер! Не пропускайте и галерията!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май