Как се става човек от стомана

От Хенри Кавил към Супермен
Как се става човек от стомана

Едва ли за някого е изненада, че най-новият филм от поредицата за Супермен успя да потроши бокс-офиса в САЩ и Канада, събирайки над 128 милиона долара през премиерния си уикенд. Стоманеният човек и неговото човешко алтер его – Кларк Кент, се играят от 30-годишният Хенри Кавил. Той е първият британец, комуто се пада честта да влезе в кожата на този емблематичен за Америка супергерой и тя определено му стои добре, ако разбирате какво се опитваме да кажем.

Според режисьора Зак Снайдер ("300", "Пазителите"), целта на човека, който отговаря за тренировките на Хенри Кавил, е проста: "Накарай един стредностатистически човек да изглежда като супергерой и го поддържай в тази форма в продължение на 6 месеца. По средата на този период актьорът трябва да е максимално изчистен от подкожни мазнини, защото ще се снима без дрехи и това трябва да трае поне 3 седмици, защото така сме планирали заснемането. Също така, не е зле човекът да остане в добро здраве."

Подобни неща се казват много по-лесно, отколкото се постигат. Второто е задача на Марк Туайт, основател и старши треньор в Gym Jones клубът, който накара група актьори да изглеждат като истински спартанци за филма "300" и предстоящата да излезе негова предистория "300: Възходът на Империята". За разлика от повечето треньори, които работят с холивудски звезди, Марк Туайт не предписва шаблонни тренировъчни сплитове, наподобяващи някоя бодибилдинг програма от 90-те, а кара клиентите си да тренират, все едно животът им зависи от това.

В основата на неговата тренировъчната философия стоят принципи, които запознатите биха оприличили на кросфит идеологията. Там в основна ценност на трениращи и треньори е издигната волята: да страдаш, да хвърлиш бившето си аз в огъня, да оцелееш и да се промениш. Промяна не в посока определен външен вид, а към истински атлетически качества отиващи далеч отвъд фасадата, която повечето хора определят като "добра форма".

Повече за подготовката на Хенри Кавил можете да научите от следните видеа, където самият той и треньорът Туайт обсъждат и демонстрират съвместната си работа:

Намерете ни във фейсбук, където можете да получите и конкретни отговори на вашите тренировъчни въпроси :)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април