Идеалната тренировка за крака

Идеалната тренировка за крака

Най-важното

Хей, отново е време за тренировка. Не пропускайте т.нар. legs day, защото и той е важен. Тренировката за крака се подценява от много трениращи, което не трябва да е така. Краката ви дават необходимата сила да запазите стойката си добра, а по този начин ще тренирате по-добре. Добрата стойка по време на тренировка ще ви помогне да направите повече повторения и да вдигнете повече килограми. Самата тренировка представлява 6 вариации на клека, които ще ви помогнат да натоварите различни мускули в долната част на тялото.

1. Клек с дъмбели с подпиране на фитнес топка. Сложете топката на стената, подпрете се на нея, вземете дъмбели и клекнете без да се отлепите от топката. Направете 2 серии по 20 повторения, като почивката е 30 секунди.
1384449Leanitup
2. Клек с тежести. Сложете тежести, с които сте сигурни, че ще се справите. Направете 3 серии, като първата серия е от 12 повторения, втората от 10 и третата от 8 повторения. Почивката между тях е 1 минута. Трябва да качите килограмите през 10, например започнете на 60, след това направете на 70 и след това на 80.
1384446Leanitup
3. Клек с пудовка. Вземете пудовката и клекнете и след това като се изправите изпънете ръцете си на пред. Направете 3 серии по 15 повторения, като почивката между сериите трябва да е 30 секунди.
1384447Leanitup
4. Драконов клек. Този път трябва да хванете щангата от пред с ръцете, а не да си я слагате от зад на врата. Направете 2 серии по 12 повторения, през 45 секунди почивка. Тежестите не трябва да са големи.
1384451Leanitup
5. Клек с дъмбел. Хванете дъмбела със сгънати ръце пред гърдите и клекнете възможно най-ниско, без да променяте хвата на дъмбела. Направете така 3 серии - 12 повторения, 10 повторения, 8 повторения. Увеличавайте тежестта на дъмбела с 1-2 килограма след всяка серия. Почивката между тях е 45 секунди.
1384448Leanitup
6. Клек-подскок. Направете това упражнение 2 серии по 15 повторения, а почивката трябва да е 30 секунди.
1384450Leanitup

Вижте още: Няколко упражнения за изгаряне на скритата мазнина.

Вижте още: 7-минутна тренировка за добра кондиция.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
крака тренировка фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април