Игри по олимпийски. За най-малките

За още здравословни щуротии
Игри по олимпийски. За най-малките

Знаете, че игрите са полезни за здравето на вашето дете? Чудесно! Продължавайте да организирате на малчугана си такива редовно и той ще бъде здрав, щастлив и доволен. Нещо повече. Ако искате да направите заниманията на хлапетата си още по-интересни, съветът ни е да вкарате в тях щипка олимпийски дух. Как?

Ами, най-напред може да се разделите на отбори. Това, логично, означава в игрите да се включва всеки член на семейството. Мамо, тате, не се измъквайте с извинението, че "сте твърде заети" и имате "много работа"! Олимпиадата не признава подобни оправдания, дори и детската ;)

За да стане още по-голям купон пък, облечете се в специални екипи. Вземете няколко бели обикновени тениски и ги изрисувайте с текстилни боички, както намерите за добре. Супер сте, браво!

Хубавото е, че сте свободни да се състезавате в куп дисциплини – от тичане до футбол. Нека все пак ви дадем няколко бързи предложения:

Обръч-надпревара

Наредете се в редица, на достатъчно разстояние един от друг, и... старт! Който задържи обръча около талията си най-дълго време, той заслужава златния медал, разбира се.

inm.com

Пляс-пляс

Важно: за да участвате във въпросната "дисциплина", трябва да имате достъп до басейн. Каква е целта – да скачате във водата с най-мощно разплискване. (Внимавайте наоколо да няма хора, които не биха се радвали да бъдат окъпани).

Или пък вземете надуваема топка в ръце и, махайки само с крака, плувайте от единия до другия край на басейна за време. А така!

inm.com

Балон-маратон

Ето това е забавно, обещаваме. Напълнете няколко балона с вода и ги завържете. После намерете хубава зелена полянка за провеждане на състезанието. Какви е целта: съревновавайки се двама по двама, трябва да транспортирате всички балони от точка А до точка Б, носейки ги внимателно между краката си. Отборът, който пренесе и спука най-малко, печели...

И най-важното - накрая организирайте пищно награждаване за шампионите. Не забравяйте обаче, че в тези Олимпийски игри всички са победители... Иначе, рискувате неуспелите малчугани да ви удавят в море от сълзи и сополи ;)

Е, хайде! Забавлявайте се заедно с децата си! Не им позволявайте да пропуснат лятото, стоейки вкъщи, пред компютъра... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май