Звездни фитнес лафове: от Елън ДеДженеръс и компания

Които могат да ви подействат и вдъхновяващо
Звездни фитнес лафове: от Елън ДеДженеръс и компания

Ако бях записвала всички "умни" сентенции, които ми хрумват всеки ден, сигурно вече щях да съм издала книга с тях и даже – енциклопедия. Може само да се радвате, че още не съм го направила и, че последната не е влязла като задължително четиво в училище :)

Добре, де, шегувам се. Истината е, че понякога даже ми се иска да не съм изричала определени неща, да останат да висят на ръба на езика ми и никога да не напускат мозъчната ми кутия.

Но, уви, съвсем обикновен човек съм и, като такъв, предполагам, мога да си позволя лукса от време на време да приказвам разни работи, без да си налагам "любимата" цензура. Та, нали днес всички говорят – по време на офис-съвещания, с другите, по телефона... Защо да се правя на по-различна?

Готиното е, че понякога, без дори да го съзнават, покрай редовните глупости и безсмислици, някои хора казват и много важни и вдъхновяващи неща.

А тъй като съм професионално отговорна да разглеждам живота преди всичко само от фитнес гледна точка, днес ще ви запозная с няколко забавни изказвания, които може би ще ви надъхат да прогресирате в спортната си дейност.

Бихте могли дори да ги ползвате като мантра и да си ги повтаряте винаги, когато почувствате нужда от фитнес вдъхновение. Техни автори са няколко известни личности, които, убедена съм, познавате добре. Тези:

Майкъл Джордан

Няма да крия, че чернокожият великан винаги ми е бил идол, още от времето, когато бях 13-та резерва в училищния отбор по баскетбол :) Признавам си, че, след периода "Досиетата – Х", цялата ми стая бе налепена с плакати на известния баскетболист.

А ето какво казва в едно от своите интервюта щастливец "номер 23"*:

"През цялата си кариера съм пропуснал да отбележа кош в над 9,000 удара. Загубил съм над 300 игри, а 26 пъти съм се провалял, когато от мен се е очаквало да обърна резултата в полза на моя отбор. Дънил съм се много, ама много пъти през живота си. И точно затова успях".

Прав е да мисли така. И вие не очаквайте прогресът в спортната ви дейност да се случи изведнъж. Едва ли. В постигането и впоследствие - поддържането на отлична форма, нещата стават постепенно, но стават. Важно е да сте упорити и да не се отказвате при първия неуспех, нали?

Елън ДеДженеръс

justjaredАмериканската телевизионна водеща, която е дългогодишен веган и практикува йога от много време, се грижи за здравето си със завидно постоянство и желание.

Нещо повече: в шоуто си непрекъснато заявява, че хората трябва да имат по-отговорно отношение към тялото и към физическото си състояние. Затова заповядайте една умна реплика и от нея:

"Трябва да се поддържате в добра форма. Баба ми, например, започна да ходи по осем километра на ден, когато бе на 60. Днес е на 97 години и никой не знае къде се намира в момента".

Ако питаш нас, Елън, баба ти е на някое хубаво място по света, танцува румба от сутрин до вечер и споделя всяка хубава емоция с някое младо, секси гадже.

Извън кръга на шегата, скъпи, фитуелчета, ако и вие се грижите за себе си през целия си живот (разбирайте: спортувате редовно и хапвате здравословно), както прави достолепната дама, и вас ще ви сполети същата съдба, сигурни сме :)

Опра Уинфри

Заговорих за водещи и не мога да пропусна да спомена името на популярната Опра. От дълги години успешната мадама се опитва да реши проблемите си с килограмите, редовно пробва различни програми и диети и в крайна сметка е разбрала, че:

"Няма лесен начин (за отслабване). Повярвайте ми, ако имаше, щях да си го купя. И щеше да се превърне в едно от най-любимите ми неща".

Добре казано, но ние ви съветваме, вместо да си "купувате" хубава фигура, да работите ежедневно за нея. Така най-добре ще оцените положените усилия и ще разберете, че, наистина!, са си заслужавали.

Е, хайде, оставяме ви да помислите върху тези звездни сентенции, а скоро ще ви приготвим нова порция.

*Има се предвид номера на тениската, с която Джордан играе за баскетболния тим "Чигаго Булс". 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май