Звезден фитнес пример: Тери Хачър

За тренировката на една щастлива жена
Звезден фитнес пример: Тери Хачър

В реалния живот Тери Хачър не е нито отчаяна, нито... съпруга. Обратното: на 46-годишна възраст актрисата е пълна с оптимизъм и освен това може да се похвали с перфектна фигура.

Само преди година и половина, в състезание по триатлон в Малибу, Тери успява да финишира с рекордното време от 2 часа и 11 минути. 

Как успява да реализира това спортно постижение? Ето как:

Тренировката

До деня на състезанието мис Хачър буквално не слиза от колелото, като дневно навърта сериозните 80 километра. Редовно прави упражнения с тежести, тича и плува по няколко дължини. В крайна сметка, за да се поддържа в добра форма, тренира най-малко по половин час на ден.

Една типична нейна тренировка започва с 10-минутна интензивна програма от напади, клекове (комбинирани с бицепсово сгъване) и лицеви опори. След тях задължително идва серия от пилатес: "На 45 години се чувствах силна като скала", признава в интервю Тери.

За съжаление, през 2010 година нелеп битов инцидент временно проваля фитнес амбициите й, като дълго време я лишава от радостта на супер активната физическа дейност.

Здравословните проблеми обаче не смазват спортния й дух. Към днешна дата Тери е на път да участва в ново състезание по триатлон и вече усилено се подготвя за него: "Искам да продължа напред, независимо че цяла година животът ми бе управляван от болката", казва още тя.

Храната

За себе си твърди, че никога не е спазвала диети. "Комбинирам овесената си каша с боровинки, но слагам и кафява захар вътре", шегува се актрисата.

"Всъщност даже не си падам по сладкото. По-скоро бих унищожила още една, допълнителна купичка паста, отколкото парченце шоколад".

Тихият кът

Това, което наистина обожава да прави, е да пътува. "Има нещо крайно изкусително във възможността поне за малко да не разполагаш с план за действие. Да не знаеш посоката. Да нямаш телефон дори. Пътуването те кара да осмислиш живота си по нов начин, без обсесии и дребнави подробности", убедена е не отчаяната Тери.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май