Звезден фитнес пример: Синди Крауфорд

Един супер модел на 45
Звезден фитнес пример: Синди Крауфорд

Синди Крауфорд е на 45 години и горда майка на две деца. Въпреки това тя все още може да се похвали с тяло на супер модел. Даже съвсем наскоро се снима в реклама за вода и доказа за пореден път, че няма никакво намерение да остарява.

Странно или не, холивудската чаровница започва своята кариера в модата с абсолютното съзнание на тинейджър. Храни се като за световно първенство и изобщо не вижда смисъл в тренировките.

Обаче, когато навършва 20 години, се мести в Ню Йорк. Тогава изведнъж си дава сметка, че май не е добра идея да хапва всичко, което пожелае, ако иска да поддържа форма на модел.

Запознава се с фитнес треньор на име Раду, който й отваря очите за здравословния начин на живот. "Упражненията неизбежното те карат да взимаш по-добри решения и в храненето", твърдо убедена е днес Синди.

Нека видим каква все пак е фитнес тайната й:

Тренировката

През всички тези години Крауфорд е опитвала различни спортни дейности, но към днешна дата най-много обича да тренира вкъщи.

"Разполагам с фитнес вибрираща платформа, която използвам доста често в сесиите си", споделя сладураната.

"Имам добрия късмет да живея в Малибу, където един път седмично организирам дълги разходки за семейството си. Обожавам да карам колело с децата и мъжа си! Забавляваме се много!"

Обаче признава, че не й е лесно да съхранява мотивацията си за фитнес постижения.

Твърди, че поддържането на форма е скучно и отегчително. Но в името на по-добрата фигура и готиното усещане "да се чувстваш добре в кожата си", е готова да направи всичко!

И най-важното според нея: "Когато остаряваш, започваш да цениш тялото си заради всички онези неща, които може да прави, а не само заради начина, по който изглежда" , убедена е Синди.

Храната

Бившият супер модел твърди, че всяка година се учи да се храни все по-добре и по-добре:

"Помня, например, момента, в който трайно замених белия ориз с кафяв. Обаче все пак не съм по крайностите нито в храненето, нито в живота си – опитвам се да бъда добра на 80% през 80% от времето", шегува се красавицата.

Освен това признава, че има добри кулинарни умения. Обича да приготвя пай и торта от моркови. Но преобладаващото меню в дома й следва най-вече теорията и практиката на грила. Пиле и риба на грил са основните специалитети, приготвяни в кухнята й.

След като ражда първото си дете, Синди прави и друга голяма промяна в живота си - отказва бързите въглехидрати. "Обожавам всички видове хляб и паста, но и те ме харесват много. Качват ми се доста бързо на дупето", казва Крауфорд.

Когато все пак се подадава на изкушения, съгрешава най-вече с шоколад, но не с какъв да е, а с черен, разбира се.

Нейният фитнес съвет

Крауфорд има едно добро предложение за всички, които искат да се поддържат в добра форма: "Просто правете НЕЩО, всеки ден", казва тя.

"Изкачвайте стълбите, разхождайте кучето. Истината е, че не е задължително да се записвате на клас по кикбокс, за да се чувствате добре в кожата си.

Хората всеки път намират различни оправдания, за да не тренират. А основното е, че уж не разполагат с достатъчно време за това. Ако нямаш време обаче, си длъжен да намериш, нали така?

Аз, например, пътувам често и съм доста заета в работата си. Дори в натоварените моменти обаче намирам възможност да правя коремни преси, лицеви опори и клекове.

Може да е малко, но се превръща постепенно в част от живота ми. И определено върши работа", сигурна е тя.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април