Забавни фитнес "уреди" в парка

Вероятно и вие ги ползвате?
Забавни фитнес "уреди" в парка

Спортни уреди на открито, в парка! Какво гениално хрумване, нали? Добрата новина е, че през последната година то успешно се реализира и у нас. Резултатът: "зелени" зали за тренировки, отворени за ентусиасти 24 часа в денонощието, всеки ден в седмицата.

Самите ние вече сме редовни посетители на фитнес клуб сред природата. Лошото е, че често трябва да чакаме на опашка, за да ползваме някой от уредите. Просто не сме единствените, които харесват идеята да тренират на чист въздух. Което всъщност е чудесно, защото колкото повече хора се грижат за здравето си, толкова по-добре.

Другата хубава вест е, че в парка човек винаги може да намери подходяща алтернатива на фитнес оборудването :) Само трябва да се огледа по-внимателно. В случай, че и вие сте порядъчно късогледи като нас, нека ви покажем истината.

Бордюрът

Ако имате късмет, няма да се блъснете в него. Вместо това, "яхнете" го за един кратък тест по баланс и равновесие. Целта ви е да минeте по цялата му дължина, без да паднете. А при всяко неуверено поклащане, сваляйте по 10 точки от общия си резултат :)

Съвет: След като усъвършенствате хода напред, пробвайте да се върнете назад. Това упражнение е доста по-трудно, но вие не се плашите от предизвикателства, нали?

Дървото

Този прекрасен организъм, който бихте могли да съзерцавате с часове, всъщност е чудесен спаринг партньор.

Опрете се на стеблото му и му се доверете. Стъпете на левия си крак и без да го свивате, протегнете десния директно зад вас. Стегнете мускулите на дупето и направете няколко маха с крайника си към небето (например – 10). Повторете същото с другия.

Съвет: Коравият ви фитнес партньор ви служи само за баланс. Ако прецените, че нямате нужда от него, просто не го ползвайте.

Пейката

Знаете, че лицевите опори са чудесно упражнение за гърди, рамене, ръце и изобщо – за горната част на тялото, нали?

Обаче, ако не сте готови да ги изпълнявате директно на земята, пробвайте с поставени на пейка ръце. Така ще разпределите тежестта на тялото и горните крайници ще са по-способни да се справят с килограмите ви.

Съвет: Имате нужда от по-голямо предизвикателство? Качете краката на пейката, а ръцете сложете на земята. Така обърнато наопаки, упражнението ще ви затрудни повече. Но ползата от него ще е двойна.

Е, изглежда не само специално обособените места за спорт, а целият парк може да се превърне в голяма фитнес зала :) Безплатна или не, ще е добре, ако я пазим, така че да можем повече време да тренираме в нея ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май