Греъм Хикс е машина за вдигане на тежко

А тежи „само“ 125 килограма
Греъм Хикс е машина за вдигане на тежко

Ако не се интересувате от Strongman състезания, просто няма как името Греъм Хикс да ви говори нещо. Ако се вълнувате от различните проявления на човешката физическа сила обаче, би трябвало тази личност да ви заинтригува поне мъничко.

Англичанинът се занимава с вдигане на тежести под някаква форма от 15-годишна възраст. В продължение на близо 10 години гледа на това единствено като на свое хоби. Навършвайки 24 обаче решава, че е крайно време да издигне връзката си с желязото на едно ново ниво и се впуска в състезателния силов спорт.1005376Graham Hicks

През април 2010 Греъм тежи едва стотина килограма, което го прави особено лек в сравнение с повечето мъже, които се съревновават в Strongman. Дълго време той се състезава в категория под 105 кг, където често е първенец. През 2012 година печели 4-то място в отворената категория* на турнира Britains Strongest Man. Това му гарантира място в престижното World Strongest Man, където отново се класира четвърти.

1005377Graham HicksСиловите постижения на Хикс са забележителни, предвид "скромното" му актуално тегло от 125 килограма. 27-годишният англичанин кляка с 330 килограма, прави тяга с 400 кг и бута 245 кг от тилен лег. Едно от любимите му стронгмен движения е лог пресата, където максималното му постижение за едно повторение е 202,5 кг.

Ето как изглежда и 330 кг клек...

...400 кг тяга...

...и 200 кг напад (само някой да се е заял, че "задното" коляно не опира в земята)

Сега сте добре дошли да поридаете на фейсбук фен-страницата ни, която току-що набра демоничната маса от 6666 почитателя.

* Категория, в която участниците се съревновават без оглед личното им тегло, в това число както много леки, така и много тежки атлети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май