Готино разтягане на раменете и врата

Ще ви хареса, гаранция!
Готино разтягане на раменете и врата

Значи, Киро ви обясни как стоят нещата със стречинга на врата и защо трябва да си го причинявате от време на време. Днес моята задача е да ви покажа още едно хубаво разтягане за тази част от тялото. Имайте предвид, че то ще направи добра услуга и на мускулите на раменете ви. Затова не губете време, а при добра възможност го осъществете.

Ето как:

1) Застанете на колене пред стабилна стена. Ако усещате някакво неудобство, сложете под тях възглавница или навито на руло одеяло.

2) Раздалечете коленете малко повече от широчината на таза, нека сочат настрани. Докоснете пръстите на ходилата и образувайте със стъпалата форма на нещо-като-триъгълник.

3) Сега изпънете ръцете над главата и поставете дланите и предмишниците на стената.

4) Позволете гравитацията да повлече торса ви надолу към пода. Можете да поставите главата си също на стената, ако ви е комфортно. В случай, че не усещате оптимално разтягане в раменете или във врата, отдалечете с няколко сантиметра коленете си от стената.

5) Останете в позата за 30 секунди, дишайте дълбоко. По този начин.

Е, бас хващам, че сега вратът и раменете ви се чувстват по-добре, нали? Ако е така, елате да ни се похвалите във фейсбук.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април