Nano фитнес за заети хора

Един супер забавен он-лайн наръчник за мини тренировки
Nano фитнес за заети хора

Не, не! Nano не е поредната хипер модерна фитнес програма, която обещава да оформи фигурата ви от раз, при минимално усилие.

Преди всичко, става въпрос за симпатичен он-лайн наръчник с различни, сравнително прости, упражнения. Същите могат да се изпълняват по всяко време на денонощието и буквално навсякъде: вкъщи, в офиса, в градския транспорт, на спирката. Иначе казано, в онези моменти, когато човек не разполага с достатъчно време, за да спортува, както и с подходяща екипировка за по-сериозно трениране. 

Автор на симпатичния гайд, пълен със забавни илюстрации, е Хоаким Кристофърсън – бивш шведски преподавател по муай тай и жиу-жицу. Идеята да създаде нещо като тренировъчна програма (сам признава, че не е такава) го блъска по главата преди година.

По същото време, сладурът бил затрупан с ангажименти и рядко намирал възможност да практикува любимите си спортове. Положението станало толкова нетърпимо, че накрая, подтикван от нуждата, Хоаким решил категорично да промени нещата.

В крайна сметка, Nano системата се родила в резултат на една шега: "През цялото време се бъзиках, че ще инсталирам лежанка в банята, за да съм сигурен, че ще я използвам, докато правя сутрешния си тоалет. После обаче сериозно се замислих. И ми хрумна, че редица движения биха могли да бъдат интегрирани във всекидневните ни дейности така, че да ни поддържат активни, доколкото е възможно", обяснява мистър Кристофърсън.

Основната му цел била да покаже, че микротренировките, на които акцентира и нашият скъп колега Кирил Русев в този свой материал, са наистина важни и могат да направят за нас редица добринки.

Всички упражнения Хоаким публикува в личния си блог като смешна карикатура + инструктаж за изпълнението им под нея. Nano има и фейсбук страница. Интересното е, че при определен брой харесвания, мистър Кристофърсън снима видео, в което прави по 5 лицеви опори за всеки лайк - това е неговата сделка с потребителите. 

Признава обаче, че вече трудно успява да спазва обещанието си, тъй като харесванията са станали твърде много.

Е, да, една голяма част от Nano-упражненията наистина не са никакви упражнения – визираме най-вече разбиването на яйца с телена лъжица, например, или балансирането на един крак в метрото?! 

Все пак! Посланието на наръчника ни се струва хипер добро, а то е, че човек трябва да използва всяка възможност да се движи, без значение колко е ангажиран. 

Та, нека накрая ви покажем няколко мини фитнес предложения. Сигурни сме, че те ще ви подействат вдъхновяващо =) 

Nano Workout

Nano Workout

Nano Workout

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май