EMS! Вече и в България

Интересната технология за електромускулна стимулация се въведе и у нас от Е-Фит
EMS! Вече и в България

Най-важното

Електростимулация се използва и в Русия за трениране на космонавти. Професионални спортисти също започват да използват технологията EMS при подготовка за олимпийските игри.

През 90-те години немски инженери разработват нова генерация EMS оборудване, което се използва от широк кръг професионални спортисти, физиотерапевти и лични треньори. Разработването на научния метод и тестването му се осъществява с дълги изследвания и експерименти, които доказват ефективността на оборудването E-fit.

Технологията се подкрепя и от медицински и спортни резултати и е призната като терапия от Американската федерална агенция по храните и лекарствата.

Факт. Отиващата си 2013-та беше безкрайно интересна във фитнес отношение и ни предложи куп новости и вълнуващи, прилично изпотяващи преживявания. Нещо повече, имаме намерение да ознаменуваме края на годината с още едно любопитно изживяване, а именно - с EMS (електромускулна стимулация) технология за тренировки/процедури. Същата може да се ползва съвсем отскоро и у нас и е въведена от родния фитнес бранд Е-Фит България Е-ООД.

Какво представлява EMS все пак?

С помощта на специален уред и екипировка, технологията осигурява електростимулация на мускулите на цялото тяло, карайки ги да се съкращават и отпускат с по-висок интензитет. Равносметката: 36 000 мускулни съкращения за една процедура с продължителност от само 25 минути.

За кого е предназначена?

Т. нар. Е-фит тренировки и процедури, осъществяващи се с EMS оборудване, са подходящи за всеки, независимо от пола, възрастта и физическата му подготовка. Нещо повече, въпросните занимания са добре дошли за онези, които разполагат с ограничено свободно време, а искат да стегнат и оформят тялото си. Подходящи са също и за индивиди с наднормено тегло, за майки, поставили си за цел да си върнат фигурата преди раждането, както и за хора, страдащи от болки в гърба в резултат от неправилна стойка.

Иначе казано, всяка тренировка се осъществява според индивидуалните нужди на всеки практикуващ и се води от инструктор, с когото се извършава предварителна и подробна консултация. Сесиите се провеждат в рамките на 20-25 минути, а за да дадат необходимите резултати, добре е те да се случват поне два пъти седмично.

Всъщност, спрямо персоналните нужди и подготовка могат да се приложат няколко вида програми:

- антицелулитни терапии: чрез специални настройки на уреда за EMS се третират симптомите на целулита. Увеличава се потокът на течности във вените, артериите, лимфите, а равномерният метаболизъм помага за пречистването на токсините и нежеланите вещества, както и за пречистването на клетките и телесната течност.

- програми за изгаряне на мазнините: тук се създава стимулация на по-високо ниво с помощта на комбинирана вълна, която, заедно с целенасочено прилагане на комплекс от упражнения върху меките части на тялото, увеличава консумацията на кислород на клетките и ускорява изгарянето на калории и мазнини.

- програми за стягане на мускулите и оформяне на тялото: тези занимания са подходящи за хора, които не държат непременно да отслабнат, а преди всичко - да натрупат мускулна маса. До дълбоките мускули достигат импулси с по-висока честота и широчина, така че дълбоката мускулатура се включва в работата на мускулите. След всяка тренировка се усеща добър мускулен тонус, който се поддържа с редовни посещения. Не е за пренебрегване и важността от правилно хранене, защото ако го спазваме, резултатът ще е видим и след няколко тренировки.

- бодибилдинг: тук се изпълняват продължителни упражнения с нискочестотно натоварване на мускулите върху цялото тяло, като фокусът пада върху определена мускулна група в по-висока честота и широчина на пулса. Според нуждите на клиента, дължината на съкращенията и почивката между тях може да варира. Упражненията са отлични за поддържане на ниво и са ненатоварващи за ставите. Биха могли да се превърнат в отлично допълнение към традиционните упражнения в зала. За постигане на желания резултат е важно да се поддържа и диета. 

1130662Е-Фит

- фитнес тонизиране: тази програма е създадена за клиенти, които не тренират редовно, страдат от наднормено тегло и/или имат слаби/неактивни мускули. Като резултат от редовните тренировки, програмата може да подобри тонуса и структурата на мускулите. В зависимост от индивидуалното ниво пък, тук могат дори да се добавят леки тежести, които да направят тренировката по-ефективна.

- възстановяване след бременност: макар че не се препоръчва по време на кърмене, въпросната терапия може да бъде използвана в по-късен етап за засилване на слаби гръбни мускули и при проблеми след раждане. Освен това, тя помага за възстановяване и стягане на мускулите и съединителната тъкан, разтегната по време на бременност.

- успокояване на болката и рехабилитация: програмата може да се прилага успешно при ставни проблеми, наранявания и след операции. 

- програми за релаксиране на мускулите и др.

1131699Е-Фит

Къде?

Добрата новина е, че EMS може да се пробва на две места в София – в студиото на Е-фит, което се намира на ул. Хенрик Ибсен 15 (бивша ул. Сребърна) до мол Парадайс, и в уелнес центъра на Парк Хотел Витоша, където също разполагат с уреда. Готиното е, че към настоящия момент всеки желаещ може да се възползва от промоционалната оферта на бранда. 

В студиото като лични инструктори работят европейската шампионка на висок скок Венелина Венева, както и републиканската шампионка на 800 метра Теодора Коларова.

Уредите на Е-Фит се използват и от Иван Перуйо, личен треньор в Реал Мадрид, за индивидуалните тренировъчни програми на играчите в собственото му студио.  

Повече информация за заниманията и всичко, което ви интересува, можете да получите от сайта или фен-страницата на Е-фит във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април