6 упражнения за мускулна маса

6 упражнения за мускулна маса

Най-важното

Ако искате да направите мускули, без да пиете хранителни добавки, трябва много добре да подберете упражненията, които ще правите. Сега ще ви представя упражнения, които бързо изграждат мускулна маса, които можете да правите във всеки фитнес.

Мъртва тяга. Тренира - гърба. Не натоварвайте много гърба си, защото може да се стигне до неприятна травма. Тежестта не трябва да е по-голяма от 1,5 пъти вашето тегло. Тоест ако тежите 8 килограма, не трябва да правите с повече от 120 килограма.

Клек. Тренира крака. Това е едно от класическите упражнения. За клека е важно когато го правите с големи килограми да сложите колан на кръста. Също така навеждането трябва да е само от краката, по този начин ще пощадите кръста. Не правете серии с по-голяма тежест от двойно на теглото ви.

Вдигане на дъмбели. Тренира бицепса. Легнете, като горната ви част е по-високо от долната. Ръцете трябва да са пуснати около вас и хванете дъмбели. Вдигнете ръцете си едновременно. Това е едно от любимите упражнения на Арнолд Шварценегер.

Кофички. Тренира трицепса. Това е едно от основните упражнения, които трябва да прави всеки, който претендира, че тренира.

Вдигане на щанга над глава. Тренира рамо. Това упражнение ще ви помогне да направите рамо, без да товарите излишно другите мускули.

Флайс. Тренира гърди. Това упражнение е едно от най-добрите за гърди. То ви помага да натрупате мускулна маса, като натоварвате само гърдите, а не и ръцете.

Вижте още: Как да подобрим силовата си тренировка?

Вижте още: Тренировка за изгаряне на скритата мазнина.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април