5х5 силова тренировка

5х5 силова тренировка

Най-важното

Това е нов вид тренировъчна програма, която цели да увеличи силата ви. Тя ще ви помогне и ще подобри вашето представяне във фитнеса.

Как работи тази тренировка?

- Тази тренировка комбинира различни упражнения и по този начин вие ще натоварите цялото си тяло, а не определена мускулна група.

- Честотата на тренировки. Това означава, че по време на тази тренировка почивката почти липсва, което я прави изключително трудно, но ще ви помогне да изгорите ненужните килограми. Също така трябва да се прави 2-3 пъти седмично.

- Увеличаване на тежестите. Това е основната характеристика на тази тренировка. Трябва с всяка серия да увеличавате килограмите, които вдигате. Няма значение дали тренировката е с дъмбели или с щанга, трябва да увеличавате теглото.

- Защо се казва 5х5. Името е избрано просто, като целта е да се разбере каква е тренировката. В нея са преплетени 5 упражнения, които трябва да се правят 5 серии, а в сериите повторенията трябва да са по 5. Просто е, нали?

- Вариациите на тази тренировка са 2, като трябва да ги редувате, а самата 5х5 тренировка трябва да се прави 3 дена, последвани от 2 дена почивка.

Тренировка номер 1.

- Клек с щанга.

- Вдигане на дъмбели вместо лежанка.

- Вдигане на щанга за рамо и гръб. Вземете щанга, като хватът е на 2 педи от краищата, наведете се леко на пред и вдигайте щангата към гърдите, без да мърдате тялото си.

- Набирания с тежести.

- Дърпане на въже за трицепс.

Тренировка номер 2.

- Клек с дъмбели.

- Мъртва тяга.

- Вдигане на дъмбели за бицепс.

- V коремна преса.

- Гръбна преса.

Вижте още: 7 минути за перфектното тяло.

Вижте още: 15-минутна тренировка за цялото тяло.

Вижте още: Тренировка за изгаряне на скритата мазнина.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
сила тренировка фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април