5 съвета, които ще ви помогнат да тренирате по-добре във фитнеса

5 съвета, които ще ви помогнат да тренирате по-добре във фитнеса

Най-важното

Тренировките във фитнеса не винаги са това, което повечето си мислят. Често се случва някой да отиде във фитнеса и да се срещне с приятел, да обсъдят някой мач и след това да седнат на по чаша бира и накрая не тренират. Други пък се чудят какво да правят във фитнеса, не знаят какви упражнения да правят. Трети пък отиват във фитнеса само да си направят снимка и да напишат във Фейсбук, колко са мотивирани да тренират. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да тренирате по-добре във фитнесите.


1. Трябва много добре да знаете какви упражнения ще правите. Предварително си намислете програмата, която ще правите на съответната тренировка. Това ви помага да се концентрирате само върху упражненията, а не да се разконцентрирвате като мислите кое какво да правите.  Добре е да знаете и колко серии и колко повторения ще правите от всяко упражнение.


2. Добре е да разбирате тренировъчната си програма. Хубаво е да не научавате упражненията на изуст, а да разбирате, кое упражнение каква част от тялото развива. При претоварване, ако разбирате от упражненията, ще можете да си смените тренировката, за да не се получи претоварване.


3. Винаги търсете различни упражнения. Във фитнеса е много важно да сменяте често упражненията, които правите, защото мускулите привикват и упражненията спират да са ефективни. Сменяйте си тренировъчната програма на 2-3 седмици.


4. Избягвайте общуването. Във фитнеса всеки е сам за себе си и в повечето случаи контактът с другите води до разконцентрирване. Най-добре е да пуснете музика и да се абстрахирате от всичко и от всички.


5. Трябва да знаете за какво сте във фитнеса. Всеки има цел, която преследва. За едни е хубаво тяло, за други просто здравословен начин на живот. Хубаво е да знаете вашата цел и да си я повтаряте.

ключови думи:
тренировка фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април