3 упражнения за стегнати гърди

За 10 минути
3 упражнения за стегнати гърди

С добре подбраните упражнения за гърди ще можете да се радвате на стегнат и красив бюст и дори ще имате шанса да увеличите леко размера на чашката, която обикновено носите. 

Всичко това е възможно чрез укрепването на гръдната мускулатура. Като начинаещи можете да започнете с изпълнението на упражненията с гири от 2 до 5 килограма. Направете две серии от 10 до 12 повторения за всяко упражнение, като правите почивка от 1-2 минути между сериите.

Постарайте се да изпълнявате упражненията 3 пъти седмично, за около 10 минути.

1626028Hilmar Hilmar

Вземете по една гиричка в двете ръце. Легнете по гръб на пода или на пейка. Вдигнете краката така че да са перпендикулярно на пода. Разположете ръцете от двете страни на тялото и започнете да избутвате тежестите нагоре, след което да ги спускате обратно към изходната позиция. 
При изпълнението на това упражнение е важно ръцете да не отиват назад към главата, а да се намират точно на нивото на гърдите.

1626027Hilmar Hilmar

От същата изходна позиция разтворете ръцете с гиричките встрани, след което ги събирайте пред гърдите, като в същото време ги изтласквате нагоре.
1626029Hilmar Hilmar
Това упражнение можете да го правите навсякъде и по всяко време. Седнете на стол или пейка с изправен гръб. Сключете ръцете пред гърдите, като задържите дланите в тази позиция за около 10 секунди, през които мускулите на гърдите са под напрежение, след което отпуснете за около 5 секунди и повторете същото упражнение.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април