3 упражнения за секси оформени рамене

Влезте във форма!
3 упражнения за секси оформени рамене

Красивото и хармонично тяло се постига с тренировки и добре преценено хранене. Добре е да се обръща внимание на всяка мускулна група.  Но като че ли дамите най-много пренебрегват упражненията за рамене, които са също толкова важни, колкото и тези за ръце, гръб, корем и бедра.

Предлагаме ви 3 упражнения, благодарение на които ще оформите секси рамене, които са ключови за изграждане на красиво оформена горна част на тялото. В същото време ще се предпазите от прегърбване и ще се сдобиете с повече сила.

Стремете се да практикувате тези три упражнения 3 непоследователни дни в седмицата, използвайки гири от 3 до 5 килограма.

1. Странична легнала раменна преса

1580302Hilmar Hilmar

A. Легнете на лявата страна, като подпрете кръста за повече стабилност на топка. Поставете лявата ръка на пода точно под лявото рамо. Задръжте гирата в дясната ръка като се стремите да поддържате 90 градуса и предмишницата да сочи нагоре.

1580305Hilmar Hilmar

B. Изправете ръката държаща гирата точно над главата като следите линията на торса. Изпълнявайте бавно и прецизно упражнението. Направете около 12-15 повторения, след което сменете ръката и позицията на тялото вдясно.

2. Кръгови движения

1580306Hilmar Hilmar

A. Застанете изправени със събрани крака. Вземете гирите в ръце и свийте лактите, така че така предмишниците да са успоредни на пода и дланите ви да сочат нагоре.

B. Поддържайте лактите и горната част на ръцете до тялото, за да имате опора и започнете да въртите раменете напред и назад.

1580301Hilmar Hilmar

C. Разширете и вдигнете ръцете почти до височината на рамото, като придържате лактите леко свити. Запомнете да повдигане ръцете нагоре с гирите. Повторете в рамките на 12-15 пъти.

3. Плуване

1580304Hilmar Hilmar

Съберете краката един до друг и свийте леко коленете. Хванете гирите и наведете леко торса напред. Гърбът ви трябва да е идеално изправен, почти успореден на пода. Повдигнете дясната ръка на височина ухото, а лявата успоредна на гърба на нивото на рамото. Започнете да люлеете ръцете напред и назад като първо дясната ще е горе до ухото, после лявата. Направете 12-15 повторения.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април