11 причини да тренирате с личен фитнес инструктор

11 причини да тренирате с личен фитнес инструктор

Ние сме обиколили една дузина зали в цяла България. Радваме се, когато залите са пълни с хора, които им личи, че тренират и видимо знаят какво правят там. 

Има обаче и друг тип трениращи, които:

1785986


1. Тренират, но изобщо си нямат и представа какво правят в залата


2. има и един друг голям процент от фитнес ентусиасти, които пък си мислят, че знаят много, но дефакто не им личи, че някога въобще са влизали в зала и по-скоро приличат на недохранени Финикийци

 
3. о, често се срещат и момчета с +43см ръце, но корема и паласките им надминава 6-кратно обиколката на бицепса им, но въпреки това дават съвети на околните как да се хранят и как да тренират


4. други пък, прочели тук-там нещо и си мислят, че са твърде на ТИ с материала и егото им е по-високо от връх Вихрен, че да питат видимо по-опитните за съвети или пък да се консултират с фитнес инструктора в залата
Можем да продължим до безкрай с описанието на фитнес-реалността у нас, но идеята на тази статия е да ви изкара на показ, какви са реалните ползи от това да използвате услугите на компетентни и можещи фитнес инструктори. 

1785987

Как да познаете Компетентния и Можещ инструктор:
-спортна натура
-тялото му има вид на трениращ човек, а не на лоена топка или щека 
-купите и медалите зад гърба му
-зает е, работи често с клиенти в залата
-не претендира, че знае и може повече от всички, но когато го попитат откликва присърце
-неговите клиенти са видимо доволни и резултатите им също са основен показател за неговата работа

Не е лесно да се даде пълна и 100%-ва вярна характеристика на лицето на което трябва да се доверите, но е добре да знаете следното: 

"Има добре оформено тяло = значи разбира"
Не винаги този, който изглежда добре и има вид на трениращ човек знае достатъчно и може да научи и вас.
-Как така?
-Ами така, някои хора могат да се похвалят с добър ген и нещата при тях се получават лесно и не им се е налагало да се образоват, да пазят диети за да постигнат резултатите си и в същото време тренировките им са лишени от всякакъв смисъл, но въпреки това са богопомазани и при тях се случват нещата, дори и с малко труд те имат завидни тела.

1785984

"Няма завидно телосложение = значи нищо не разбира"
 Както и не винаги този, който не прилича на трениращ, моментално трябва да му лепвате етикет, че не разбира от нашият спорт и че не може да ви вкара във форма.
За да си във форма се изискват не само желание и здрава работа, но най-вече е необходимо здраве. Ако един човек има здравословни проблеми, които не му позволяват тежко физическо натоварване, то той трудно би бил във форма. За да си във форма ти трябват и здрави органи, които да работят и регулират обмяната на веществата, а без храна в нашия спорт трудно някой би приличал на трениращ човек.

Относно последния пример, в България има няколко видни примера за треньори, които назад във времето са имали сериозни постижения, но днес са с телосложение на средностатистическия българин. И точно един от тези треньори "произвежда" едни от най-добрите състезатели, които виждаме по състезанията за фитнес и културизъм!

"Има сертификат или диплома = ясно, значи много ги разбира нещата"
Има и друг момент, голяма част от фитнес инструкторите в днешно време претендират за знания и размахват с гордост техните дипломи и сертификати.
Как ще се почувствате, ако ви кажем, че повечето сертификати за фитнес инструктори се изкарват с краткосрочни курсове от по 2-3 дни? В най-добрият случай курсовете продължават 2 седмици, но повярвайте ни, нито за 2 дни, нито за 2 седмици се добива опит в този спорт, затова...
Ако трябва да изберем едно правило, което 100% трябва да следвате при избора си на фитнес инструктор е, то ТОЙ ДА ИМА ОПИТ! И не опит от 1 година, а опит от поне няколко години.

Наблюдавайте, разпитвайте познати и приятели, и благодарение на вашата преценка и събрана информация изберете вашият фитнес инструктор!

А причините да тренирате с персонален фитнес инструктор са доста:

1.  Ще ви мотивира.
Независимо от целта ви, вие ще имате нужда от мотивация и правилните думи в правилния момент могат да ви върнат силите и духа. Нямате си и представа колко помага даже само едно броене на повторенията вместо вас. Понякога ще губите мотивация, защото ще имате застой, но всичко зависи от вас и точните насоки на фитнес инструкторът ви.

2.  Спорта ражда най-силните приятелства
По някои неписани правила, персоналният фитнес инструктор понякога ще бъде вашият личен психотерапевт, а също така и най-добрият ви приятел. Всичко е най-сладко, когато е споделено, а когато започнете да споделяте радостта си с него относно новите качени или свалените 2-3 килограма, ще разберете за какво говорим. 

3.  Ще повишите самочувствието си
Всички знаем как ни влияят похвалите за добре свършената работа. 
Всеки един фитнес инструктор, когато види някаква положителна промяна във вас - ще ви възнагради с комплимент, защото вашият положителен резултат е и награда за самият него. Само две-три изречения констатиращи фактите, че сте се справили добре през последния месец биха ви дали енергия и желание да продължават с пълна сила напред към целта си. 
Факт е също така, че колкото по-добре се чувствате вътрешно, толкова по-добър ще бъде вашият външен вид.

4.  Ще се предпазите от неприятни контузии
Като начинаещ, влизайки в една фитнес зала, вие ще сте доста дезориентирани и надали ще знаете от къде да започнете, а да не говорим за това, че няма да си имате и ни най-малка представа как се изпълняват повечето упражнения и интересните машини за какво аджеба служат. А незнанието и неправилното изпълнение на което и да е упражнение излага тялото ви на риск от контузии. Тренирайки с фитнес инструктор вие ще сведете риска от появата на контузии до минимум.

5.  Можете да тренирате, дори когато сте контузени
На всеки се случва да стъпи на криво и да изкълчи глезен, да вдигне тежко вкъщи и да получи болки в кръста. Това не трябва да ви спира. Представете си примерно, че имате проблем с предното рамо, но въпреки това искате да тренирате и не знаете кое упражнение как би ви се отразило, чудите се въобще дали да тренирате и т.н. Частичните и локални контузии не биха били проблем за провеждането на една рехабилитационна тренировка. Ако фитнес инструкторът ви е компетентен, то за него не би трябвало да има никакъв проблем да ви демонстрира няколко упражнения, които да изолират контузените части и така да продължите тренировъчния си процес.

6.  Индивидуалният подход е ключът към успеха
Точно в този спорт индивидуалните фактори са едно от най-важните парчета в целия пъзел. 
Една тренировка или един хранителен режим биха се отразили на почти всеки различно. Тренировките и храненето ви трябва да бъдат съобразени поне ориентировъчно според вашият соматотип (телосложение).


7.  Тренировките ви ще бъдат значително по-ефективни
Съставяйки ви програма според нуждите на вашето тяло, персоналният фитнес инструктор ще има грижата вашите тренировки да бъдат все по-ефективни. Подбирайки правилните упражнения и комбинирайки ги в индивидуален комплекс е гаранция, че вие сте на правилният път към целта си.

8.  Със сигурност тренировките ви ще бъдат по-забавни и привлекателни
Монотонното трениране не е приятно за никой, затова един истински професионален фитнес инструктор би ви предизвикал – ще ви наложи време за което да свършите тренировката си, минимум брой или серии, които да изпълните, често ще ви показва нови упражнения с които да разнообразите тренировката си и т.н.

9.  В България е достъпно да тренираш с личен фитнес инструктор
В почти всяка зала в България се предлагат изгодни карти, които включват определен брой посещения в залата придружени с услугите на фитнес инструктор. 

10.  Ще ви научи как да тренирате самостоятелно
Често фитнес инструкторите се занимават и със странични дейности извън залата, затова е важно вашият инструктор да ви научи какво да правите, когато него го няма. Не винаги ще ви е удобно и на вас и на него да осъществите тренировката в определен час, затова е важно вашият личен фитнес инструктор да ви научи на необходимото за да можете, когато се наложи да провеждате тренировките си самостоятелно.

11.  Може да сте сигурни, че да вложите пари в здравето си и да тренирате с личен фитнес инструктор е най-правилният подход за всеки начинаещ(а и не само)


В нашата уж бедна България, всеки втори е с телефон за 1000-1500лв, пият скъпи напитки, пушат най-скъпите цигари и също така с триста зора поддържат колите осигурени им от мама и тате, а в същото време мрънкат, че този спорт бил скъп и се чудят как да си купят най-евтиния протеин, за да спестят 10-20лв.
Хора, инвестирайте в здравето си – това е единственото нещо, което ще е актуално винаги. Давайки пари за хубава храна и висококачествени хранителни добавки, плащайки си за услугите на фитнес инструктор, вие показвате уважение към самите вас и вашето тяло!

Източник: Pompai.com

ключови думи:
фитнес зала инструктор

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април