Как да подобрим силовата си тренировка

 Как да подобрим силовата си тренировка

Най-важното

Силовата тренировка е една от най-важните части на тренировъчната програма. Тя ви помага да изгорите калории и ненужната мазнина и същевременно да стегнете тялото си и да заздравите мускулатурата си. Но само с обикновени силови упражнения е трудно да постигнете голям успех. Необходимо е да промените силовите си тренировки, за да имате по-добра резултатност. Вижте 5 начина, по които да ги подобрите.

Суперсерии. Това е най-добрият начин да заздравите тялото си и да изгорите повече калории. Това представлява упражнение, което е последвано от друго упражнение, без да имате никаква почивка. По този начин мускулите ви ще изпитат екстремно натоварване и ще ви помогне да ги изградите по-бързо. Но все пак няма как да правите само суперсерии, за това не трябва да има повече от 1 суперсерия по време на вашата тренировка. Ето един пример за супертренировка: лежанка (12 повторения), флайс (12 повторения), вдигане на дъмбели за гърди (12 повторения).

Кръгова тренировка. Това също ще ви помогне да подобрите тренировката си и ще изгорите повече калории и ще заздравите мускулите си по-бързо. Това е така, защото мускулите ви са подложени постоянно на различно натоварване. Това е така, защото когато правите 3 или 4 серии от едно упражнение една след друга, мускулите ви привикват към тези движения и спират да са ефективни. При кръговата тренировка те се натоварват по различен начин от различните упражнение и това ще ви помогне да подобрите представянето си. Ето една примерна тренировка: лежанка, флайс, лицева опора (всички упражнения по 12 повторения).

Намаляващи серии. Това означава, че ще направите упражнението, като започнете с по-тежки килограми и завършите с по-леки. Това да не ви подлъгва, че това е лесен начин. Като намалявате теглото, увеличавате повторенията, като по този начин мускулите ви изпитват различни натоварвания породени от различните повторения и килограми. Ето една примерна тренировка: лежанка (10 повторения с 80 килограма, 12 повторения със 70 килограма, 15 повторения с 60 килограма и 20 повторения с 50 килограма).

Увеличаващи серии. Това е обратното на предишната тренировка. Започвате с повече повторения на малки килограми и постепенно увеличавате теглото и намалявате повторенията. Тази вариация на силовите упражнение също ще ви помогне да подобрите представянето си. Ето една примерна тренировка: лежанка (20 повторения на 40 килограма, 15 на 50 килограма, 12 на 60 килограма, 10 на 70 килограма).

До отказване. Това е упражнение за хора, които имат добра мотивация и никога не се отказват. Е все ще се откажат. Този вид вариация на силовите тренировки е хубаво да се прави в края на тренировката, когато сте най-уморени. Това ще ви помогне да увеличите многокранто силата си и да изгорите много повече калории. Трябва само да започнете да правите упражнението и да спрете тогава, когато вече не можете да направите още 1 повторение.

Вижте още: Тренировка за сила и бързина.

Вижте още: 7 минути за перфектното тяло.

Вижте още: 15-минутна тренировка за цялото тяло.

Вижте още: Тренировка за изгаряне на скритата мазнина.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април