Мъжки момичета: Дени

Която сигурно е от Марс, но няма никакво намерение да си тръгва оттук
Мъжки момичета: Дени

Момент да си намеря думите и ще се опитам да ги подредя в някакво подобие на изречения. Един разговор с Деница е интелектуалният еквивалент на ръкопашен бой с горила... която има осем ръце. Това е любезният начин да ви кажа, че има лъжици, от които не само устата, но и цялата глава на човек може да си остане разчекната... но вие ще стигнете до същото заключение напълно самостоятелно след малко.

Ако не познавате Дени, на пръв поглед не бихте могли да знаете и някои други неща за нея, които направо могат да минат за тривиални след едно подобно интро. Като например, че е на 37. И че е родила две хлапета, които могат да ви надприказват по избрана от вас тематика във всеки един момент. Иначе, една от формите, които тя приема, е тази на зъбоукротител. Имаме личен опит и можем да се похвалим, че зъбите още кротуват след срещата с нея. Сега вие кротувайте, че не се знае знае ли се...

Ако трябва да опишеш себе си с три думи, кои ще са те?

Приказлива, гушлива и нетърпелива.

Кои са качествата, които нямаше да притежаваш, ако не тренираше?

Не зная дали качества се добиват със спорт или си имаме качества, които изявяваме в спорта :)

841064личен архивА би ли могла да кажеш, че тренировките те лишават от нещо?

Не. Движението е присъщо за живота изобщо. Все едно дишането да ме лишава от нещо. Ако трябва да "жертвам" каквото и да било от света си заради спорта, значи бъркам в мотивите си за този спорт.

Възприемаш ли себе си за мъжко момиче и в какво се чувстваш най-силна?

Аз съм мъжко момиче, което се учи да се възприема и като жена. Имам някои типично "мъжки" качества, например добра пространствена ориентация, способност за концентрация и вглеждане в детайлите и др. Те ми служат добре. Сега се докосвам до интуицията си, радостта и красотата, които естествено витаят около една жена. Силата е... намерение :)

841063личен архивМожеш ли да кажеш, че имаш слабости? Как ги преодоляваш?

Когато съм слаба, не го преодолявам. Търся причините за това и какво ми носи в момента. Спрях да се боря за измислени качества и срещу измислени слабости.

Коя е най-голямата ти житейска победа?

Когато започнах да виждам Човека в човеците, а не поведенията им. Това носи страхотен мир. Когато осъзнах, че мога да направя всичко, което искам. Може да изглежда не на място тук, но голяма победа ми е да спра да робувам на тяло, форма, тегло, мазнини ....

А любимият ти личен рекорд в тренировъчно отношение?

В един момент всичко, което съм искала като цел, съм го постигала. Нямам рекорд – движението ми служи за радост, само за радост. Напоследък съм предимно на открито, там нещата стават просто – ако искаш бързо, далече, високо, дълбоко... то се случва.

Набираш ли се? Колко пъти?

... (мълчание)

841062Личен архив/Деница МинчеваИма едни хора, които твърдят, че жените не трябва да тренират "като мъже". Какво би искала да им кажеш?

За себе си знам, че се нуждая от ежедневно движение. Видовете активност са се променяли с времето, когато тренирах много и силово, усещах ясно ефектите от тестостерона (моя си). Да, силовите тренировки определено стимулираха "мъжки" качества – яснота, фокус, агресивност (в смисъл на способност и желание за действие).

От друга страна, в момента катеренето, както и плуването и гмуркането, ме вкарват в много приятно интуитивно състояние и ми носят спокойствие - "женски", меки ефекти.

На девойките ще кажа – когато дърпаш 100 кила тяга, има вероятност да си местиш сама гардероба. На мъжете – когато се радвате на мускулести девойки, имайте предвид, че те са способни на самодостатъчност. Това поставя високи летви във връзките.

А, забравих за набирането... Чакай малко... Фу! 10 със зор и утре ще имам мускулна.

Как се храниш, за да поддържаш висок спортен дух в атлетично тяло?

Най -подходящо за мен е да ям често... по много. Палео, плюс картофи, ориз и 2-3 плода. Тази храна цели само да ме поддържа сита и щастлива. Обичам десерти и ям свободно сладко. Имай предвид, че съм бивша... анорексичка с висок разход. Аз съм вечно гладно чудовище, което плющи манджа и не качва. Късмет... за тези, които смятат теглото за важно.

Строяваш ли мъжете в живота си и мериш ли мускули с тях?

Твърдо не строявам никого. Това е унищожително за мъжа и за мен.

Какво смяташ за женската еманципация – добро явление ли е тя, според теб, или не съвсем?

Еманципацията – голям въпрос. Така или иначе е съвременно явление и аз съм ярък представител. Рисковете са свързани с това, че отнемаме естественото пространство на Мъжа да е Мъж и после ревем "Къде са мъжете?" Сега реалността изисква всяка двойка да си нагласи ролите, за да се чувстват двамата пълноценно във връзката. Силни сме, изкарваме си хляба, можем всичко, но не е съвсем така. Природата е нагласила два пола, с две ясни функции. Сега се налага да търсим своите функции, объркани от всичко, с което сме израсли.

841065личен архивИма ли мъжко занимание, в което няма място за една жена?

Ха-ха-ха-ха, амиии... как сама да си направя нормално, здраво, хубаво бебе? Разбира се, че има мъжки дейности, които са си мъжки. Мъжете са толкова прекрасни същества :)

Ако мъжете са от Марс, жените са от...?

Леле, то и аз съм от Марс, само се правя тука... Жените са потомки на бабите и майките си. Това е сериозно и важно !

Какво мислиш за Деня на жената?

Аз си празнувам женствеността всеки ден. 8-ми март не ме вълнува :)

 

Абе, така и така сме тук, защо не отидем някъде другаде? Като във фен-страницата ни във фейсбук, да речем. Там храната е хубава, а всяко движение носи удоволствие и усмивка. Освен това току-виж сте се натъкнали на Деница, която вършее и там. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май