Фитнес уреди вкъщи: възглавниците

Новите ви помощници в разтягането
Фитнес уреди вкъщи: възглавниците

Сигурно ще се съгласите с нас, че понеделник е най-дългият ден от работната седмица :) Споменът за готиния уикенд е все още жив и ярък, но до следващия има толковааа много време, че направо ти иде да се хвърлиш под трамвая. Часовете се нижат като камилски керван през пустинята, а нетърпението да дойде краят на мъките е повече от силно.

След подобно изпитание всеки от нас има нужда от няколко минути релакс и почивка – да възстанови баланса на силите си и да зареди с енергия за не по-малко дългия вторник. Някои хора предпочитат да разпуснат с топла вана и аромотерапия, други - с чаша билков чай или, за по-сигурно, с цяла бутилка вино... ;)

Ние пък ще ви посъветваме тази вечер, като се приберете вкъщи, да изпълните едно много готино разтягане. Защото, уверяваме ви, то ще отпусне всеки сантиметър от тялото ви и ще ви помогне да се почувствате наистина добре.

За да го реализирате все пак, ви е нужно още едно домашно фитнес приспособление и по-точно – два броя възглавници. Стана ви интересно как може да ги използвате, а? Ето как:

  • Сложете ги една до друга на пода.
  • Сега легнете на земята. Разтворете краката настрани, така че коленете им да сочат навън, и съберете ходилата в петите. Важно е бедрата ви да почиват на възглавниците, а гърбът и дупето - на пода. Като се настаните хубаво, отпуснете ръцете от двете страни на тялото. Ето така.
  • Останете в тази поза за няколко минути, колкото се чувствате удобно. Дишайте спокойно и нормално. Може да затворите очи, ако прецените, че ще се чувствате добре.
  • След това съберете краката и бавно опрете коленете им в гърдите, като прегърнете последните с ръце. А когато сте готови, се търколете напред и се изправете.

Ехаааа, напрежението в тялото вече е по-малко, нали? Разбира се, може да изпълнявате въпросното движение не само днес, а винаги, когато усетите, че имате нужда от него. И спокойно: понеделник ще свърши. Затова няма смисъл да му обръщате толкова внимание ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май