Фитнес лято: упражнения във вода

Три движения, които ще се отразят чудесно на плажната ви фигура
Фитнес лято: упражнения във вода

Ако точно сега ни покажете басейн (в центъра на офиса), ще скочим веднага в него. С дрехите даже. Изобщо няма да се замислим. Предполагаме, че и вие ще постъпите по същия начин - нали сме от една порода :)

Защо обаче не комбинирате полезното с приятното и не се отдадете на забавна аквасесия? След като тук вече поговорихме подробно за упражненията във вода, нека преминем към реални действия, а?

Водно колело

Оставете велопътешествието за уикенда - този път само ще имитирате въртене на педали. Сигурни сме, че познавате добре техниката на това движение, но нека си го припомним отново.

На сухо: Легнете по гръб на земята и сложете ръце на тила. Без да отлепяте таза и кръста от пода, започнете последователно да движите долните и горните крайници във въздуха, така че коленете ви да "се засичат" с противоположния лакът. Това усукване ще ви позволи да оформите стегнат и релефен корем.

Във вода: Разбира се, тук изпълнението на въпросното упражнение може да се окаже доста по-трудно. Ползвайте ръба на басейна за опора и движете ритмично и плавно долните си крайници, сякаш яздите велосипеда си. Направете максимално много повторения. 

Mорската модификация на "колелото" ще ви позволи да оформите не само мускулите на корема, но и тези на раменете и краката.

Подскоци Jumping Jack

Ако сте ги забравили, припомнете си как се изпълняват те на сушата тук. Логично, в басейна нещата стоят по малко по-различен начин.

Във водата разтваряйте "звездата си" (както още наричат въпросните подскоци) по-скромно, като внимавате да не се подхлъзнете.

Пазете равновесие, а когато връщате краката в изходна позиция, гледайте ходилата ви леко и едва да докосват дъното на басейна.

Ритане с крака назад

Между другото, това движение е супер полезно, ако тепърва се учите да плувате. Начинаещите плувци започват оттук.

Като ползвате за опора ръба на басейна, дъска за плуване или кучето си (в случай, че се е съгласило да ви бъде фитнес партньор), изпънете долните си крайници назад и започнете да ритате спокойно, като се стараете да ги държите максимално над водата. Тялото ви трябва да е отпуснато - не напрягайте мускулите.

Друг вариант, който ще усложни акватренировката ви, е да потопите краката под водата.

Обаче, фокусирайте се върху това да ги движите максимално бързо, а не супер на високо.

Е, желаем ви ползотворна сесия в басейна!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май