Трудни, по-трудни и невъзможни упражнения със собствено тегло

Понякога се чудим защо ли са измислили щангите :)
Трудни, по-трудни и невъзможни упражнения със собствено тегло

Много хора считат, че упражненията със собствено тегло са за начинаещи или пък, че са непълноценни в сравнение с тренировките с някаква форма на външно съпротивление. За тях имаме само една дума – калистеника. Тя произлиза от гръцките понятия красота (калос) и сила (стенос) и служи да обозначи именно това – грациозната демонстрация на контрол, стабилност и мобилност в условията на противодействие. По-късно тази дума е започнала да означава именно набора от упражнения, при които се преодолява тежестта на собственото тяло.

Въпреки нарастващия брой привърженици на т.нар. уличен фитнес, има не един и двама души, които ще се затруднят да назоват (или недай си Боже – да демонстрират) повече от 10 фигури от този тип. Ето защо искаме да ви покажем следващото видео. Нека то не служи толкова като инструктаж за правилното изпълнение на движенията, колкото като нагледен пример за тяхното разнообразие и като нещо, което да ви вдъхнови да не спирате да търсите нови и нови предизвикателства за тялото си.

Както можете да видите, движенията в един момент преминават в сферата на научната фантастика и определено могат да послужат като една амбициозна, но постижима дългосрочна цел за много от нас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април