Стани за малко, скачай 2

За да надскочиш себе си!
Стани за малко, скачай 2

Популярната фраза твърди, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му и аз искрено вярвам, че е така.

За съжаление, моите блянове често са по-огромни дори от слон - така че реализацията им е наистина, ама наистина трудна. Твърде високи са, така да се каже. Тогава ми остава само едно: да скачам =) Ама в буквален смисъл...

Правя го от яд, в опит да постигна по-бързо нещата, за които мечтая с цялото си сърце. Странно или не, скачането ми дава сили да продължа напред, с нови идеи и енергия.

Освен, че ми носи облекчение обаче, то ми помага да развия в себе си и различни атлетически качества, като: бързина, сила, координация, издръжливост. А ако днес и вие имате нужда да "прескочите" себе си, ще ви предложа да изпълните ето това страхотно плиометрично упражнение.

  • За да го осъществите, си представете, че балансирате върху въображаема сърф или сноуборд дъска. Заемете изправен стоеж, в широк разкрач. Изпънете ръцете настрани, на нивото на раменете, и свийте краката в коленете. Оп! Не губете равновесие. Така е добре.
  • Сега скочете високо, събирайки ръцете към тялото а петите - към дупето, завъртете се във въздуха на 180 градуса и се приземете леко отново на земята, в изходна (сърф) позиция, но вече – на другата страна. Значи, това е едно повторение. Яхнете въображаемата вълна още около 8 пъти и починете. А при добро желание, направите още една-две серии. Ще видите, че ефектът от подскачането е крайно ободряващ и вдъхновяващ. 

Е, това е! Скачайте високо – не само в буквален, но и в преносен смисъл. Защото можете =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май