Раз-два-три в офиса

Стягащи упражнения, които да практикувате и в обедната си почивка
Раз-два-три в офиса

Охо, какво имаме тук? Тазът е напред, краката са кръстосани, раменете отпуснати, главата встрани, а погледът - натоварен. Офис работата и "заседналият" начин на живот не прощават, нали знаете?

Ако откривате себе си в горното описание, не е зле тогава да обърнете внимание на любимата си поза зад бюрото... и на изкривената си осанка.

Претоварването на гръбначния стълб може да доведе до трайни болки в гърба, кръстосаните крака пък да увеличат риска от разширени вени. А да, главоболието също ви е в кърпа вързано.

Запазете самообладание и не се шашкайте излишно. Няколко прости упражнения, доза желание и 10 минути от обедната ви почивка ще предотвратят всичките ви офисни неразположения.  

Талия и гръб

 
Започнете да правите усуквания вляво и вдясно от седнало положение, като краката са Раз-два-три в офисанеподвижни един до друг, а ръцете са пред гърдите. Повторения: по 15 пъти в двете посоки.

Корем

 
Седнете на ръба на бюрото. О не, не е това, което си мислите...

Хванете се с ръце за него, максимално близо до бедрата, като краката са опрени в пода. Започнете да свивате долните си крайници нагоре, докато колената не дойдат пред гърдите. Тежестта трябва да пада върху ръцете и седалището. После върнете в изходно положение. Повторения: от 5 до 15 пъти.

Прасци

За правилното изпълнение на това упражнение е най-добре да седнете на ръба на стола и да събуете обувките си. Така и ходилата ще отпочинат от тях.

Сложете върху коленете си няколко класьора с документи (за тежест) и започнете повдигания на пръсти. Повторения: от 10 до 20 пъти.

Бедра

Отново се позиционирайте на края на стола и разположете ръцете си на подлакътниците или на подходящо място). Изпънете краката и ги повдигнете от пода. Сега ги разтворете встрани и ги съберете отново. Повторения: от 8 до 10 пъти.

 Седалище

 Това упражнение не само ще стегне дупето, но ще подобри и сексуалния ви живот.

 
Този път седнете в ръба на стола със събрани крака. Започнете да стягате и отпускате мускулите на дупето. Изпълнявайте упражнението 1 минута, а след това вдигнете единия крак върху другия. Продължете да стягате и отпускате седалищните мускули още 1 минута. Сменете краката и повторете.

Не се заблуждавайте обаче - тези лесни упражнения за стягане са ежедневният ви минимум двигателна активност и няма да доведат тялото ви до чудеса. Няма да е лошо да добавите поне час интензивна разходка, каране на колело, а защо не и по-сериозно занимание в залата за фитнес или зумба...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април