Експлозивни лицеви

За повече мощност, сила и мускули
Експлозивни лицеви

Ако не отваряте сайта ни за първи път, би трябвало да сте наясно, че тук лицевите опори са на голяма почит. Правят ги и жени и мъже. Правим ги на един пръст, модифицираме ги за целите на по-добрата стойка и по-силния раменен пояс, извършваме ги на неравна и нестабилна повърхност, брутализираме ги. В общи линии сме на мнение, че всеки трябва да ги прави, освен ако не е с две счупени ръце.

Днес програмата ни включва една разновидност на любимото упражнение, която има за цел не само да го направи по-трудно, но и да внесе в него експлозивен елемент. Това не означава, че ще ви караме да правите лицеви с по една пръчка динамит във всяка ръка, а просто, че ще ви се наложи да генерирате възможно най-много сила за минимално време. Толкова бързо и толкова силно, че да се отделите от земята. В най-популярния си вариант експлозивните лицеви се изпълняват с пляскане, но ние няма да настояваме за това. Все пак, историята познава не един и два случая на разбити в пода носове, а вие не искате това да се случи.

И така, просто заемете изходна позиция за лицева опора, спуснете се към пода контролирано (представете си, че се придърпвате към него) и след това буквално експлодирайте във въздуха. Нека приземяването да бъде възможно най-меко (със свити, но готови да поемат контакта лакти). Фокусирайте се не толкова върху бройката, колкото върху техниката и постигането на максимално бързо и високо оттласкване. Почувствате ли, че скоростта ви спада, преустановете серията.

Чудесна идея е добавянето на плиометричен момент към това движение с помощта на степери или друго подръчно възвишение. В такъв случай то би изглеждало по ето този начин:

При всички положения експлозивните лицеви опори ще ви научат на по-бързи реакции и ще доведат до много по-добра активация на нервната система и работещата мускулатура, което, преведено на ежедневен език, ще рече повече мощност, сила и стимул за допълнителен мускулен растеж.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април