Дженифър Анистън и нейните "емоционални" йога практики

Действат наистинa: проверихме сами
Дженифър Анистън и нейните "емоционални" йога практики

"За почти всеки напрегнат момент от живота си има определена поза в йога практиката, която може да ви накара да се чувствате значително по-добре", това уверява известната йога инструкторка на Дженифър Анистън – Манди Ингбър. А как да не повярвате на персоналния треньор на една от най-известните жени на земята?!

Нека ви покажем четири лесно изпълними и особено полезни упражнения, които Джен прави винаги когато е ядосана на цялото световно мъжко население.

Упражнение 1: Когато е много стресирана 

"Тази балансова поза изисква да сте абсолютно концентрирани и да не мислите за неща, които ви притесняват", предупреждава Манди.

Поставете дясното ходило от външната страна на лявото бедро или на прасеца на левия крак. В позиция за молитва, изпънете ръцете пред гърдите, с длани една в друга и вдишайте три пъти. След това бавно вдигнете ръцете над главата си и задръжте тази поза за около 30 секунди. Повторете същото с левия крак.

Упражнение 2: Когато е много ядосана (на Джерард Бътлър, Джон Майер и приятели )

"Когато човек е силно раздразнен, в черния му дроб започват да се освобождават токсични вещества. Тази поза ще помогне на органите на цялото тяло да се отпуснат и да ви накарат да се почувствате доста по-спокойни", разяснява Манди.

Направете напад с левия крак напред, докато тазът застане успоредно на пода. Положете лявата длан от външната страна на десния крак и изпънете дясната нагоре, завъртайки раменете и лявата длан навън. Гледайте нагоре към ръката. Вдишайте и издишайте 5 пъти и повторете на другата страна.

Упражнение 3: Когато е много тъжна (заради Брад Пит)

"Тази поза "отваря" белите дробове и ви позволява да дишате дълбоко и пълноценно, което снабдява организма ви с още кислород. Настроението ви ще се подобри значително". 

С колене на пода на широчината на раменете, извийте гърба назад и се опитайте с ръцете да хванете петите на краката си. Натискайте бедрата напред, така че те да образуват една линия с коленете и отпуснете врата и главата назад. Задръжте тази поза 30 секунди и не забравяйте да дишате дълбоко.

Упражнение 4: Когато е много изморена (от мъже)

"Тази поза ще позволи на кръвта да нахлуе в мозъка ви и определено ще възстанови изгубената енергия", завършва Манди.

Легнете по гръб с ръце, отпуснати до тялото на постелката. Вдигнете краката, свити в колената към гърдите си. Натиснете дланите към пода и изтласкайте по този начин таза, изпъвайки крака нагоре. За начинаещите Манди препоръчва да подпират гърба с ръце за повече опора. Задръжте тази позиция за около 30 секунди.

Вече сте отпуснати, спокойни, весели и енергични... Колкото до Джен, тя продължава с упражненията! Да й пожелаем успех. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май