Да станеш по турски

Едно упражнение с много лица
Да станеш по турски

Знам, че всички сте седяли по турски и това е много похвално, защото, ако ще прекарвате известно време на задника си, е по-добре е да го правите по този начин. Някой друг път ще ви обясня защо. Днес искам да ви покажа обратното на турския седеж, а именно – турското ставане. То със сигурност ви е доста по-непознато като занимание и в това няма нищо похвално.

Най-забавното в турското ставане е, че в него най-вероятно няма нищо турско, ами е възникнало в Германия, Австрия или Франция като цирков номер, при който един човек се изправя от легнало положение, държейки в ръката си друг човек. Как точно, ще видите след съвсем мъничко.

Всъщност, много е важно да кажа, че целта на настоящия материал не е да ви научи да изпълнявате въпросното упражнение, а по-скоро да ви покаже колко интересно, многолико и дори зрелищно е то. Все пак става дума за изключително комплексна последователност от движения, които е най-добре да бъдат преподадени лично от опитен човек. Някой ден ще отделя специално време, за да напиша серия от статии по въпроса, но този ден няма да е днес или утре, защото съм далеч от мисълта, че съм опознал техниката в дълбочината, която според мен се изисква за инструктажа му.

Иначе в турското ставане на пръв поглед няма абсолютно нищо сложно – лягате на земята, вземате нещо тежко в ръка, изпъвате същата тази ръка над главата си и се изправяте. Винаги е по-лесно е да се каже обаче... да видим защо

Турско ставане по женски с 36 килограма пудовка при лично тегло 56 кг. Смятайте.

Турско ставане с 16 килограма пудовка, но... обърната с дъното нагоре

Турско ставане с по една 32-килограмова пудовка от във всяка ръка

Турско ставане с друго човешко същество. Досущ като в цирка едно време.

Турско ставане с 84-килограмова щанга

Половин турско ставане с изправен човек o.O

 

Стана ли ви? И на мен ми стана... приятно. Още по-приятни неща рискувате да пропуснете, ако все още не сте харесали страницата ни във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май