Mountain climbers: супер упражнение за крака

Обещаваме, че ще ви хареса :)
Mountain climbers: супер упражнение за крака

Сигурно вече разбрахте, че днес в редакцията на FitWell се проведе спонтанна фитнес демонстрация :) Въпреки неприлично ранния час, колегата Кирил Русев бе така добър да ни покаже как се прави mountain climbers – едно наистина страхотно упражнение със силно събуждащ ефект.

А тъй като не искаме да съжалявате, че сте изпуснали този готин вътрешно-фирмен уъркшоп, бързаме да ви покажем как сами да изпълните въпросното движение.

Имайте предвид, че става въпрос за едно истинско аеробно предизвикателство, което ще натовари най-вече големите мускулни групи на краката, но в частност и раменните, коремните и гръднитe мускули. 

Може да го ползвате като перфектна разтяжка преди всяка тренировка. А ако сте редовни в практикуването му, бъдете сигурни, че то значително ще подобри мобилността в долната част на тялото. Освен това, може да допринесе за развитие на физическата ви сила и издръжливост.

Е готови ли сте? Нека го изпълним заедно:

  • Застанете в позиция като за лицева опора. За да си осигурите стабилност, стегнете мускулите на корема и седалището.
  • Бързо изнесете единия крак напред, така че коляното почти да опре в гърдите, а пръстите да стъпят непосредствено под таза. После рязко го върнете в изходна позиция и едновременно с това, свийте другия крайник напред. 

Бонус съвет: представете си, че тичате по наклонена повърхност, но на едно място и наведени напред, от таза. Редувайте краката възможно най-бързо, но без това да става за сметка на правилната техника. Важно е, докато изпълнявате движението, да не вдигате дупето прекалено нагоре.

  • Правете го за минута, починете за малко и повторете.


И запомнете: както във всяко друго нещо, и тук, съвършенството се крие в практиката :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май