Феерично! Стотици балони с горещ въздух

В Албукерк, Ню Мексико (САЩ)
Феерично! Стотици балони с горещ въздух

Ако сте наистина, ама наистина близки до сърцето ми, ще знаете, че една от най-съкровените ми мечти е... да летя с балон :) И, да, искрено вярвам, че ще успея да я реализирам един ден.

Другият ми блян е производен на първия: много ми се иска да посетя най-големия фестивал за балони с горещ въздух в света, който е безкрайно красив. Той се случва всяка година през октомври в Албукерк, Ню Мексико (САЩ), и събира хиляди посетители от всички краища по света.

Събитието се провежда за първи път през далечната 1972 година, за да ознаменува 50-годишнината на най-старата радио станция в Албукерк – KKOB (770 AM). Тогава във въздуха полетяват само 13 балона, които се състезават помежду си и участват в атрактивни демонстрации.

Разликата днес е, че на инициативата могат да се видят цели 600 летящи красоти, всяка от които е изрисувана от различен артист и има специфично представяне. Трудно е да се опише това, което те сътворяват във въздуха...

За да добиете бегла представа за каква магия иде реч, ще ви поканя в следващото разкошно таймлапс видео. То е толкова магическо, че набързо ще ви накара да се размечтаете и вие.

Хареса ви, нали? Знаех си...  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май