Разходка с лодка

Забавна и безопасна
Разходка с лодка

Сигурни сме, че ако не вали утре, много от вас ще се възползват от хубавото време, като си направят зелен пикник в парка или повървят в планината. Това е чудесно, но какво ще кажете за малко акватуризъм? Не, не, този път не ви предлагаме рафтинг приключение, а спокойна разходка с лодка. Съмняваме се, че ще откажете.

Обаче, преди да скочите в плавателния съд, нека преговорим някои основни правила за пътешествие по вода.

Комбинацията от вятър, горещина и шум (ако пътувате с моторна лодка) притежава сериозния потенциал да ви измори яко. За това ви препоръчваме да се наспите хубаво преди деня на водната екскурзия.

Въпреки че не ви очаква екстремно преживяване, едва ли ще ви поканим на борда, ако предварително не сте се екипирали със спасителна жилетка. Не се оплаквайте. Правилата за сигурност го повеляват. Знаете ли, че преди няколко години точно тя ни спаси от удавяне след не регламентирано къпане в реката.

И, молим ви, не вадете от раницата бутилката с бира. Алкохолът може да наруши координацията и способността ви да се ориентирате в пространството. Освен това определено ще влоши плавателните ви умения, бъдете сигурни.

А най-разумното, което бихте могли да направите, планирайки неделята си е, е тази вечер да проверите прогнозата за времето.

Трудно се гребе с чадър в ръка :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май