Приютявайки бездомно куче подаряваме живот

Взимането на куче от приют не само дава шанс на животното, но и ни прави по-щастливи
Приютявайки бездомно куче подаряваме живот

Специалистите са единодушни, че домашният любимец е един от най-сигурните начини да се освободим от напрежението и да сме по-щастливи. Затова не се колебайте, а посетете най-близкия приют за бездомни кучета.  

Дори и само, за да дарите малко любов на някой, който наистина я заслужава. 

1663588Pinterest

Кампанията Adopt, Don’t Shop с пълна скорост набира привърженици на запад. Идеята е да се взимат кучета от приюти вместо да се купуват породите, които се отглеждат с комерсиална цел.

Кучето винаги е било най-добрият приятел на човека, но в последните години ние, хората забравяме за тези верни другари. Нехуманните кадри от приютите за бездомни животни са безспорно стряскащи и ни карат да се замислим над случващото се. Както в Европа, така и в България все повече нашумява практиката да се взимат четириноги любимци от приюти вместо да се купуват. Из социалните мрежи се разпространяват призиви към тези, които възнамеряват да купят своето куче от зоомагазин. Ако сте готови първо лично да умъртвите едно куче от приют, тогава отидете и си купете друг четириног приятел от магазин. Поставен по този начин въпросът звучи наистина стряскащо. Но и кара всеки да се замисли за отговорността ни като хора и като най-разумните същества на Земята.

1663587Pinterest

На 11-ти и 17-ти март ще се проведат протести срещу нехуманното отношение към животните и безхаберието на институциите и контролните органи. Повече информация за кампанията "Ти си моят глас” можете да намерите на Фейсбук страницата им.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април