Приказният "Червен плаж" в Панджин, Китай

Заслужава си да се види!
Приказният "Червен плаж" в Панджин, Китай

Невероятно красив и приказен е Червения плаж в Панджин, Китай. Покрит с червен цвят до където погледа стига. Дори имаш усещането, че синята вода и червената покривка са едно.

Този феномен се дължи на вид морски плевел, наречен суеда. Той започва да расте през април и май, през лятото е зелен на цвят, но с настъпването на есента придобива ярко червен цвят.

Червеният плаж е разположен на най-големия мочурлив терен в света. Площта му е дом на повече от 260 вида птици и 399 диви животни. Именно тук могат да се видят няколко застрашени от изчезване птици като коронования жерав и черноклюнестата чайка. Не случайно и районът носи името "Дом на жеравите”.

За да се запази съществуването на уникалните птици и диви животни, районът е под защита на държавата от 1988 година. По-голяма част от плажа е затворена за посещения като само една малка зона е отворена за туристи.

Вижте видеоклипа направен специално за привличане на туристи към тази уникална в света дестинация и не пропускайте да разгледате снимките в Галерия.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март