Планинска магия в действие: Моравско село

Един страхотен биооазис, разположен между величествените Рила и Пирин
Планинска магия в действие: Моравско село

Още ли не сте открили идеалното място за планинската си почивка? Амии, може би не сте търсили, където трябва.

Тъй като ние сме обзети от изследователски дух, проучваме старателно възможностите за отдих извън популярните ни зимни курорти. А последното ни откритие е толкова интересно, че решихме на всяка цена да го споделим.

Става дума за био хотел "Моравско село", разположен в местността Предела. Състои се от четири къщи, проектирани в автентичен за региона архитектурен стил. Дървени чардаци, керемидени покриви, тучни ливади, прохладни извори и песнопойни птички са само част от пейзажа С една дума, разкош.

Добрата новина е, че семейният хотел приема посетители целогодишно. Стаите и апартаментите, съчетание от битови и модерни елементи, предлагат всички съвременни удобства за пълноценна почивка.

Китното дворче, с пръснати наоколо дървени пейки и маси, кладенецът и миниатюрният водопад успешно допринасят за уюта на комплекса и хармоничната му връзка с природата. Био хотел Моравско село

Собствениците на това интересно място сами отглеждат и произвеждат широка гама от биопродукти, които притежават и официални сертифицикати за своя произход и качество. А със зеленчуците и плодовете се приготвят традиционни български храни като мед, кисело мляко, сирене, масло, както и домашен конфитюр. Звучи все по-добре, нали?

Постройката с груби каменни стени, наподобяваща швейцарско бижу, е механата-винарна. Именно там се случват всички кулинарни чудеса и то, под звуците на македонска музика. А обвита в пухкав, девствен сняг през зимата, къщурката е точно като изрязана от картичка. 

Разходки по еко пътеки, пикници и излети в планината, колоездене, конна езда, рафтинг, риболов, парапланеризъм, голф и футбол - това са само част от забавленията на открито, които могат да се практикуват тук. За любителите на ските и сноуборда пък през студените месеци собствениците организират безплатни трансфери до кабинковия лифт в Банско и близките писти. 

Разбира се, има изненади и за най-малките гости на хотела. За тях е предвиден безопасен кът с люлки, пързалка, каручки и сламени колибки. В голямата градина на комплекса децата могат да се порадват на различни домашни животинки, които се разхождат свободно наоколо.Био хотел Моравско село

Сгушен в подножието на Пирин и Рила планина, био комплексът гостоприемно предлага традиционна кухня и тихи вечери край камината. А в сърцето на природата и далеч от градския шум, тук всеки би могъл да открие желаното спокойствие. В галерията - също.

Започнахте ли вече да планирате следващата си експедиция? :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 19.02.2012 | 15:58
    Браво. Това е туризъм. Отиваш на красиво място без шум и екологична храна произведена от собствениците. Но са рядкост такива места в България. Всъщност това е първото такова за което чувам. На Ковачевица има нещо подобно но те си правеха само мезетата сами и вината
  • 1
    от Не е посочен | 09.10.2011 | 18:35
    Защо досега не сте ни информирали за това райско кътче...

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май